Linkuri accesibilitate

Bulgaria intră în zona galbenă. Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic


Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic arată că Bulgaria a intrat pe lista galbenă

Bulgaria a intrat în zona galbenă, iar Turcia și Grecia rămân în zona roșie, transmite Comitetul Național pentru Situații de Urgență care a adoptat în ședința de joi, 26 august, o nouă listă actualizată a țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.

Noua listă actualizată cu țările cu risc epidemiologic arată că:

  • În zona roșie au intrat: Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas, Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis;
  • În zona galbenă au intrat: din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Irak și Argentina; din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana și Bermuda;
  • În zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice.

Lista intra în vigoare la data de duminică, 29 august 2021, ora 00.00.

Bulgaria a intrat pe lista galbenă
Bulgaria a intrat pe lista galbenă

Hotărârea de la CNSU arată că dacă țara din care vine persoana respectivă este în zona galbenă, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină.

De asemenea, sunt scutiți de carantină copiii sub 3 ani, fără condiții, și cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămâne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

 Locuitori din regiunea Nikolaev povestesc despre „cruzimea” ocupanților ruși
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:01 0:00
XS
SM
MD
LG