Linkuri accesibilitate

Valeriu Gheorghiță: 42% din populaţia de peste 12 ani a primit o doză de vaccin


Vaccination campaign with the third dose of anti-COVID-19.Valeriu Gheorghiță estimează că, în ritmul actual, am putea ajunge la o rată de imunizare de 75% la final de an
Vaccination campaign with the third dose of anti-COVID-19.Valeriu Gheorghiță estimează că, în ritmul actual, am putea ajunge la o rată de imunizare de 75% la final de an

7,2 milioane de români au primit cel puțin o doză de vaccin de la debutul campaniei de vaccinare. 6,4 au fost vaccinate cu schema completă și aproape un milion cu ce de-a treia.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul Valeriu Gheoghiță spune că, până astăzi, au fost administrate peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva Covid. 45% din populația adultă sau peste 42% din populaţia peste 12 ani din populația cu rezidența în România au fost imunizate cu cel puțin o doză. Colonelui Gheoghiță spune că, dacă se menține ritmul actual de vaccinare, la final de an România ar putea avea 9.5 milioane de persoane vaccinate cu schema completă.

“ Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă peste 55% rată de vaccinare din populaţia eligibilă a României peste 12 ani. Aşa încât împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul acestui an la o imunitate de grup de peste 75%”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare, în cadrul maratonului informării Covid.

Pe 5 noiembrie, numărul persoanelor imunizate cu prima doză era de aproximativ 45.000, nivel la care se menține vaccinarea de mai bine de o săptămână.

Valeriu Gheorghiță a anunțat că, de luni, 8 noiembrie, începe vaccinarea cu doza de rapel a persoanelor vaccinate la prima doză cu Johnson & Johnson.

“Persoanele care au mai mult de şase luni, se pot vaccina şi cu doza de rapel, de prima intenţie cu un vaccin pe bază de ARn mesager, alternativ pot opta şi pentru vaccinul de la Johnson & Johnson”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.

Intervenția a avut loc la Maratonul Informării, un eveniment online organizat pe pagina RoVaccinare unde 29 de medici au răspuns timp de 12 ore întrebărilor venite de la cei care urmăreau dezbaterea.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG