Migranții pleacă într-o călătorie la finalul căreia nu știu ce vor găsi. Speranța lor este că pleacă spre o viață mai bună, dar, din păcate, traseul se poate opri uneori brutal. Unii rămân blocați în tabere lipsite de condiții, alții își continuă fuga spre vest și reușesc să ajungă la țintă. Sunt și cazuri în care finalul este moartea. Sunt oameni care au plecat de acasă, din Asia, Orientul Mijlociu sau Africa, din cauza războaielor, conflictelor etnice sau din cauza foametei.
Europa este divizată când vorbește despre migranți, acei oameni care se mută mereu. Sunt state care au o abordare mai deschisă față de migranți, în timp ce alte nu vor să îi accepte pe teritoriul lor pe cei veniți de pe diferite continente.
Ziua internațională a migranților este sărbătorită în fiecare an pe 18 decembrie. Potrivit unei declarații a Comisiei Europene, în fiecare an, aproximativ 2 milioane de persoane se stabilesc în Uniunea Europeană și aproximativ un milion emigrează din UE pentru a se stabili în altă parte.
„De-a lungul secolelor, migrația ne-a influențat societățile, ne-a îmbogățit culturile, a contribuit la dezvoltarea noastră economică și a modelat multe dintre viețile noastre”, arată Comisia Europeană.
Facebook Forum