Germania va extinde sprijinul acordat poliției aeriene NATO în România
Germania este pregătită să-și extindă sprijinul pentru misiunea de poliție aeriană a NATO în România și, de asemenea, să dea curs altor solicitări din partea alianței, a anunțat joi ministrul german al apărării Christine Lambrecht, citată de Reuters.
„Am dat (un) ordin să ne extindem și să ne extindem angajamentul în poliția aeriană din România”, a declarat Lambrecht reporterilor după ce a informat comisia de apărare a parlamentului german.
Înainte de acest anunț, Lambrecht a spus că „atacul Rusiei asupra Ucrainei este o încălcare drastică a dreptului internațional”, adăugând că „numai Putin este responsabil pentru suferința teribilă care este asociată cu acesta”.
La începutul acestei luni, Germania a trimis trei avioane de luptă pentru a participa la misiunea NATO de protejare a spațiului aerian românesc. De asemenea, Germania a trimis recent încă 350 de militari în Lituania, ca parte a angajamentului său NATO, pe lângă cei 550 de soldați care fac parte din unitatea de luptă NATO condusă de germani.
Zborurile civile din Europa în ziua invaziei rusești în Ucraina - sursa Flightradar
Președintele SUA, Joe Biden, anunță noi sancțiuni
Președintele american Joe Biden se va adresa națiunii cu o actualizare despre Ucraina la ora 12.30 (19.30, ora Româniai), a anunțat Casa Albă într-o actualizare a programului său.
Biden, a spus Casa Albă, „va face observații cu privire la atacul neprovocat și nejustificat al Rusiei asupra Ucrainei”.
Se așteaptă ca Biden să dezvăluie noi măsuri care ar putea opri accesul Rusiei la tehnologia avansată, să anunțe noi restricții asupra marilor instituții financiare și să pună sancțiuni asupra altor membri ai cercului interior al președintelui rus Vladimir Putin.
Rezoluția Consiliului de Securitate al ONU privind atacul rusesc asupra Ucrainei, discutată cu ușile închise. Rusia deține președinția rotativă
O rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU privind atacul rusesc asupra Ucrainei este discutată în privat între statele membre ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, au declarat doi diplomați ONU pentru CNN.
Adjunctul reprezentantului permanent al Regatului Unit la ONU, James Kariuki, a spus că, în timp ce statele membre au avut discuții în mod privat, nu este clar când va avea loc discuția oficială.
„Dar acesta este un moment important tocmai pentru ca statele membre să se ridice și să fie numărate”, a spus el.
Nu este clar ce conține propunerea de rezoluție, dar Rusia este pregătită să-și exercite dreptul de veto.