Linkuri accesibilitate

Mai multe orașe din Ucraina au fost lovite de bombe începând de joi dimineață. Au fost înregistrate și mai multe decese, potrivit autorităților.

Rusia a invadat Ucraina | 392 bombardamente. 137 de persoane ucise, 316 răniți. Noi sancțiuni internaționale

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață începerea operațiunilor militare în Ucraina. La scurt timp după anunț, au fost raportate explozii în Kiev și mai multe orașe ucrainene.

Rusia a anunțat începerea „operațiunilor militare” în Ucraina printr-un discurs televizat al președintelui Vladimir Putin, la primele ore ale dimineții. El a cerut soldaților ucraineni să depună armele.

Vladimir Putin a spus că, „din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS, este una dintre cele mai mari puteri militare”, și a avertizat că extinderea NATO reprezintă un pericol la adresa securității Rusiei.

La scurt timp după anunțul președintelui rus, mai multe explozii s-au auzit în capitala Kiev, precum și în orașele Harkov, Kramatorsk, Dnipro, Mariupol, Odesa, și Zaporojie.

Comunitatea internațională a condamnat atacul „barbar, neprovocat și nejustificat". SUA și Marea Britanie au anunțat un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, Consiliul European a cerut „pregătirea și adoptarea urgente a unui nou pachet de sancțiuni individuale și economice care să vizeze și Belarusul".

NATO și-a activat planurile defensive, iar o reuniune, în format online, a liderilor Alianței va avea loc vineri.

Mii de ucraineni au părăsit sau încearcă să părăsească țara, mulți au petrecut ultimele 20 de ore în subsoluri sau stații de metrou transformate în adăposturi antiaeriene.

05:52 24.2.2022

Grup de monitorizare: Rusia a închis spațiul aerian din estul Ucrainei

Rusia a emis un aviz al aviației civile, avertizând că închide practic tot spațiul aerian din estul Ucrainei, la granița cu Rusia, afirmă Open Source Intelligence Monitor.

Grup de monitorizare spune că nicio „limită sau oră de încheiere” nu a fost furnizată până acum de Moscova în notificarea adresată aviatorilor, relatează BBC.

05:54 24.2.2022

Secretarul de stat american, Antony Blinken, anunțase anterior forțele rusești vor invada Ucraina „înainte ca noaptea să se termine”.

„Da. Din nefericire, Rusia și-a poziționat forțele la punctul final de pregătire peste granițele Ucrainei la nord, la est, la sud. Totul pare să fie pregătit pentru ca Rusia să se angajeze într-o agresiune majoră împotriva Ucrainei. (...) Nu pot să pun o dată sau o oră exactă, dar totul este pregătit pentru ca Rusia să avanseze”, a spus el.

05:56 24.2.2022

Consiliul de Securitate al ONU începe o reuniune de urgență

ONU a început o nouă reuniune de urgență a Consiliului de Securitate din New York. Este a doua sesiune de urgență în trei zile - și vine la cererea președintelui ucrainean Zelenski.

05:57 24.2.2022

Vladimir Putin a anunțat o „operațiune militară” în Donbas și i-a îndemnat pe soldații ucraineni să se predea​

Președintele rus Vladimir Putin tocmai a anunțat o „operațiune militară” în regiunea ucraineană Donbas.

El a făcut această declarație într-un discurs televizat, joi dimineață.

Putin i-a îndemnat pe soldații ucraineni aflați în zona de luptă din estul Ucrainei să depună armele și să se întoarcă la casele lor.

El a avertizat Ucraina că va fi învinuită pentru orice vărsare de sânge.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG