Linkuri accesibilitate

Discursul prin care Vladimir Putin a anunțat că Rusia atacă Ucraina


Vladimir Putin, ordinul invadării Ucrainei. 24 februarie 2022
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:36 0:00

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară. Acțiunile noastre reprezintă autoapărare de la amenințările la adresa noastră”, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir a anunțat în jurul orei 5.00, ora României, că Rusia va începe „operațiuni militare” în Ucraina. La scurt timp după anunț, mai mutle explozii s-au auzit la Kiev, Odesa sau Harkov.

În discursul său televizat, liderul de la Kremlin, fost agent KGB, a amintit despre „eforturile enorme” pe care URSS le-a făcut pentru a evita un război cu Occidentul.

Europa Liberă acoperă în timp real evenimentele din Ucraina. Toate detaliile, în liveblogul de mai jos:

„Am reușit să distrugem nazismul, dar am pierdut milioane de oameni. Nu vom mai permite așa ceva”, a spus Putin.

„Cei care ne numesc dușmani au mulți bani și posibilități, și știm asta, și știm posibilitățile noastre de a rezista acestor impertinențe. Din punct de vedere militar, Rusia modernă, chiar după destrămarea URSS este una dintre cele mai mari puteri militare”, a spus Vladimir Putin.

Acesta și-a amenințat dușmanii că, în cazul unui atac la adresa Rusiei, vor fi „doborâți și distruși” și a spus că extinderea NATO este una periculoasă.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară. Acțiunile noastre reprezintă autoapărare de la amenințările la adresa noastră”, a mai spus Putin.

Președintele Rusiei a cerut militarilor ucraineni să depună armele și să plece acasă. „Părinții voștri nu s-au luptat cu nazismul pentru ca voi acum sa ascultați ordinile Kievului”.

„Trebuie sa știți ca răspunsul Rusiei va fi imediat”, a mai spus Putin.

La scurt timpul după discursul președintelui rus, în orașele ucrainene Donețk și Kiev s-au auzit mai multe explozii.

XS
SM
MD
LG