Linkuri accesibilitate

Video | Un congres ca un expres. Ziua în care liberalii și-au ales unicul conducător


Video | Un congres ca un expres. Ziua în care liberalii și-au ales unicul conducător
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:43 0:00

Pe repede înainte, liberalii s-au strâns în Palatul Parlamentului pentru a-și alege un nou președinte de partid după ce fostul lider, Florin Cîțu, și-a dat demisia, la șase luni de la alegere.

Congresul extraordinar al Partidului Național Liberal a fost unul cu rezultate știute de dinainte, deoarece a fost un singur candidat pentru funcția de conducere: premierul Nicolae Ciucă. Liberalii nu au avut dileme legate de posibilele probleme ale candidatului, cea mai serioasă fiind acuzația că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat.

Printre cei care l-au susținut la congres pe Nicolae Ciucă s-au numărat și politicieni care, acum șase luni, făceau parte din echipa fostului președintele Florin Cîțu.

De pe lista invitaților la Congres a lipsit președintele Klaus Iohannis, despre care surse liberale spun că a avut un cuvânt important de spus în debarcarea de la șefia partidului a lui Cîți și impunerea lui Nicolae Ciucă.

În discursul susținut duminică în fața delegaților PNL, înainte de exprimarea votului, Nicolae Ciucă a invocat valorile liberale, care unesc, spune el, membrii formațiunii: „libertatea individuală; garantarea proprietății private; solidaritatea societății și grija față de semeni; antreprenoriatul care produce bunăstare dar, mai ales, valorile noastre tradiționale - familia, școala, biserica și armata Țării, care ne dau identitatea națională și respectul față de tradiții și înaintași”.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG