Linkuri accesibilitate

Noi bombardamente în Harkov. Cel puțin 9 morți și 19 răniți


Noi bombardamente în Harkov. Cel puțin 9 morți și 19 răniți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00

Orașul ucrainean Harkov a fost lovit de un nou val de bombardamente în timp ce forțele rusești se concentrează pe ofensiva din regiunea Donbas.

Echipele de intervenție au încercat să ajute victimele, pe 26 mai, ca urmare a bombardamentelor care au avut loc în nord-estul orașului.

Oficialii armatei ucrainene spun că nouă persoane au fost ucise, printre care și un băiat de nouă ani. Alte 19 persoane au fost rănite. Rusia încearcă să captureze integral provinciile Doneţk şi Lugansk şi să încercuiască forţele ucrainene pe principalul front din estul Ucrainei.

Oraşele Severodoneţk şi Lisiceansk, situate pe malurile estic şi vestic ale râului Siverski Doneţ, au devenit un câmp de bătălie esenţial, forţele ruse avansând din trei direcţii pentru a le încercui. Pe de altă parte, autorităţile din Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, au redeschis reţeaua de metrou, după ce în ultimele săptămâni tunelurile au fost folosite de populaţia civilă ca adăpost împotriva bombardamentelor.

În cele trei luni de la declanşarea războiului din Ucraina, peste 6,5 milioane de oameni au părăsit această ţară, mii de persoane au murit şi oraşe întregi au fost transformate în ruine.

XS
SM
MD
LG