Linkuri accesibilitate

Mărturii ale militarilor ucraineni. Tristețe, disperare, furie și cum îi ajută obuzierele M777 Howitzer trimise de Occident


Armata ucraineană a început să folosească tunurile Howitzer M777 de 155 de milimetri, trimise de SUA în Ucraina. Armamentul de artilerie de distanță lungă pară să fi început să facă diferența în timpul schimburilor de focuri cu forțele rusești din estul Ucrainei.

Ucraina doreşte să-şi consolideze poziţiile pe teren cu ajutorul livrărilor de arme din Occident înainte de a relua negocierile de pace cu Rusia. Trupele ruse au atacat o suburbie a oraşului şi regiunea Bahmut, la sud de Severodoneţk. Zona din jurul oraşului Severodoneţk este dens populată, nu mai puţin de 380.000 oameni locuiau aici înainte de începutul războiului. Este ultima zonă din regiunea Lugansk aflată încă sub controlul Ucrainei. Potrivit miliţiilor proruse, până la 4 iunie, trupele separatiste au obţinut controlul total asupra a 226 de localităţi din regiunea Doneţk cu ajutorul forţelor armate ruse. Corespondentul RFE/RL Marian Kușnir a vizitat linia de front ucraineană pe 6 iunie și a vorbit cu soldații care se luptă cu trupele rusești din regiunea Donețk.

XS
SM
MD
LG