Linkuri accesibilitate

Viața în închisorile din Belarus: lumini orbitoare, discursurile lui Lukașenko în boxe


Viața în închisorile din Belarus: lumini orbitoare, discursurile lui Lukașenko în boxe
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:42 0:00

Foștii prizonieri politici din Belarus spun că le-a fost respinsă cererea pentru îngrijire medicală în închisoare, au fost supuși torturii cu lumini puternice și bombardați cu discursurile conducătorului Aleksandr.

Aceste mărturii au fost făcute publice de grupul Vyasna, o asociație a drepturilor omului din Belarus. Grupul a documentat felul în care au fost tratați deținuții reținuți în urma protestelor brutale din 2020. Oamenii au ieșit atunci în stradă acuzând fraudarea masivă a alegerilor care îi aduceau lui Lukașenko un nou mandat de președinte.

Uniunea Europeană şi SUA au denunţat condamnările la pedepse grele cu închisoarea dictate contra unor reprezentanţi ai opoziţiei din Belarus, printre care soţul disidentei în exil Svetlana Tihanovskaia. Alţi co-acuzaţi, Artiom Sakov şi Dmitri Popov, care făceau parte din echipa lui Tihanovski, vor sta 16 ani în spatele gratiilor. Vladimir Ţîganovici, care critica puterea pe YouTube, şi Igor Lossik, un jurnalist al opoziţiei în vârstă de 29 de ani, au fost condamnaţi fiecare la 15 ani de închisoare.

XS
SM
MD
LG