Linkuri accesibilitate

Tancurile rusești au ajuns la Praga sub formă de fier vechi. Expoziția stârnește tristețe și curiozitate

Armele distruse de pe câmpurile de luptă din Ucraina sunt expuse în capitala cehă, după ce o expoziție similară a fost organizată la Varșovia de Ministerul ucrainean al Apărării.

Echipamentul militar rusesc capturat de forțele armate ucrainene a fost expus zilele acestea în capitala Cehiei, după o expoziție anterioară în capitala Poloniei.

Expoziția de trofee de război, care include un tanc T-90 avariat, un sistem de apărare antiaeriană Buk și un obuzier Mstaitzer, a fost inaugurată într-un spațiu deschis, în apropiere de cetatea din Praga.

„Această expoziție dovedește cât de vital este pentru noi sprijinul țărilor partenere”, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastîrski.

„Propagandei rusești îi place să sperie oamenii că tancurile lor ar putea ajunge la Praga, Berlin sau Paris. Ucrainenii demonstrează - doar sub formă de fier vechi”, a mai spus el.

Expoziția - organizată de Ministerul ucrainean de Interne - prezintă, de asemenea, rachete și obuze dezamorsate care au căzut asupra orașelor ucrainene de când a început războiul Rusiei, în 24 februarie.


XS
SM
MD
LG