Linkuri accesibilitate

Flori și jucării lăsate în locul în care fetița de 4 ani, Liza, a fost ucisă de o rachetă rusească la Vinița
Flori și jucării lăsate în locul în care fetița de 4 ani, Liza, a fost ucisă de o rachetă rusească la Vinița

Războiul din Ucraina | 70% din atacurile rusești vizează ținte civile. Aurul rusesc, interzis la import în UE

În atacul cu rachete rusești de la Vinița au murit și au fost rănite zeci de persoane, printre care și copii. Forțele ruse au intrat în Siversk din regiunea Donețk. Putin a semnat o lege vizând înființarea unei mișcări patriotice de tineret. Europa se pregătește pentru o iarnă fără gaze rusești.

Principalele informații ale zilei

07:24 15.7.2022

GALERIE FOTO Atacul de la Vinița

07:40 15.7.2022

UE condamnă atacul rusesc de la Vinița

Uniunea Europeană a condamnat joi "în termenii cei mai fermi" loviturile rusești asupra orașului ucrainean Vinița, soldate cu cel puțin 23 de morți, acuzând "comportamentul barbar" al Rusiei, potrivit AFP.

"Aceste atrocități din Vinița sunt cele mai recente dintr-o lungă serie de atacuri brutale asupra civililor și a infrastructurii civile", se arată într-o declarație a șefului diplomației UE, Josep Borrell, și a comisarului european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic. "Nu poate exista impunitate pentru încălcările și crimele comise de forțele rusești și de liderii lor politici”.

07:41 15.7.2022

Ucraina respinge ofensiva rusă spre centrala electrică Vuhlehirsk

Potrivit Statului Major General al Ucrainei, forțele ucrainene au respins trupele rusești care încercau să avanseze în apropierea satelor Verkhnokamyanske și Kamyanka pentru a cuceri centrala termică Vuhlehirsk din regiunea Donețk.

De asemenea, trupele ucrainene au respins o ofensivă rusă în apropierea satului Kurulka din regiunea Harkov, în direcția Sloviansk, a precizat Statul Major General, citat de Kyiv Independent.

07:47 15.7.2022

Reuniunea G20. Rușii făcuți direct responsabili pentru „crimele de război” din Ucraina

Ministrul de Finanțe al Canadei, Chrystia Freeland, le-a spus oficialilor ruși la o reuniune a miniștrilor de finanțe din G20 că îi consideră personal responsabili pentru „crimele de război” comise în timpul războiului Rusiei în Ucraina, a declarat un oficial occidental, citat de The Guardian.

Freeland sa adresat direct delegației ruse care participă la reuniunea Grupului celor 20 de economii majore, spunându-le: „Nu numai generalii comit crime de război, ci tehnocrații economici sunt cei care permit războiului să aibă loc și să continue, ” a spus oficialul.

Freeland, ai cărui bunici materni s-au născut în Ucraina, a declarat în sesiunea de deschidere a G20 că războiul este „cea mai mare amenințare pentru economia globală în acest moment”, a spus oficialul.

Cu o zi înainte de întâlnire, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a dat tonul, numind războiul Rusiei în Ucraina „cea mai mare provocare” pentru economia globală și afirmând că membrii guvernului lui Putin „nu au locul” la discuții.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG