Linkuri accesibilitate

Economistul BNR Cristian Popa despre pericolul recesiunii în Europa


Economistul BNR Cristian Popa despre pericolul recesiunii în Europa
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:38 0:00

Cristian Popa, membru al Consiliului de administraţie BNR, spune într-un interviu pentru Europa Liberă că este greu de spus „când va veni sau dacă va veni recesiunea” în România.

Cristian Popa, membru al Consiliului de administraţie al BNR, spune că 70 la sută din comerțul României este cu Uniunea Europeană, prin urmare „dacă Europa intră în recesiune, e greu de crezut că noi vom mai putea evita această recesiune”.

„Contează, desigur, și ce facem noi, însă nu putem să facem abstracție de ce se întâmplă în jurul nostru, la nivel global”, adaugă economistul. „Așa pare. Pare că iarna care vine este o iarnă complicată”, răspuns Cristian Popa, întrebat despre intrarea Europei în recesiune.

El consideră că cele mai mari riscuri vin „tot dinspre aceste șocuri energetice, șocul conflictului militar și din piețele internaționale”.

„Îmi place să spun că piețele financiare sunt sentimentale, uneori pot să fie foarte zâmbitoare, uneori pot să fie foarte anxioase. Noi, din România, nu putem influența acum care este sentimentul investitorilor și fondurilor de investiții la Londra, New York sau în Hong-Kong. Deci, trebuie să ne pregătim, să fim rezilienți, atunci când piețele vor fi și anxioase și le-am văzut anxioase, am văzut costurile de finanțare crescând”, mai spune economistul, într-un interviu pentru Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG