Linkuri accesibilitate

Zelenski: E timpul pentru armata rusă să fugă. Plecați acasă! Nu ne vom opri până nu eliberăm Ucraina


Zelenski: E timpul pentru armata rusă să fugă. Plecați acasă! Nu ne vom opri până nu eliberăm Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00

„Plecați acasă!”, le-a spus luni seară soldaților ruși președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Într-un mesaj încurajator atât pentru propria armată, cât și pentru populație, Zelenski a anunțat că Ucraina a început ofensiva împotriva rușilor în sudul țării, în apropiere de orașul Herson.

„Dacă vor să supraviețuiască, este timpul pentru armata rusă să fugă. Plecați acasă! Ucraina își ia înapoi ce îi aparține”, a spus președintele ucrainean, care a adăugat că soldații ruși vor fi urmăriți de cei ai propriei țări „până la graniță”. Contraofensiva ucraineană din regiunea Herson a început cu distrugerea a trei poduri peste râul Nipru, pe care armata Rusiei le folosea pentru a-și aproviziona trupele din vest. Pentru distrugerea acelor facilități, forțele ucrainene ar fi folosit rachete Himars furnizate de SUA.

„Ucraina ia înapoi ce e al ei. Și va lua înapoi regiunile Harkov, Luhansk și Donețk, va lua înapoi Zaporojie, și Hersonul, Crimeea și, în mod sigur, apele noastre teritoriale din Marea Neagră și Marea Azov, de la Insula Șerpilor la Strâmtoarea Kerci. Se va întâmpla, sunt ale noastre”, a spus președintele Ucrainei.

XS
SM
MD
LG