Linkuri accesibilitate

Mii de rezerviști din Rusia au ajuns în bazele de antrenament în ultimele zile în urma mobilizării anunțată de Vladimir Putin.
Mii de rezerviști din Rusia au ajuns în bazele de antrenament în ultimele zile în urma mobilizării anunțată de Vladimir Putin.

Războiul din Ucraina | Atac armat la o bază militară rusă: doi voluntari au ucis și rănit mai mulți camarazi

18:18 16.10.2022

Franța va instrui soldați ucraineni

Franța a anunțat că va furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană și va extinde un program de instruire pentru soldații ucraineni.

Până la 2.000 de soldați ucraineni vor fi încorporați în unități militare în Franța, a declarat ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, într-un interviu. publicat în Le Parisien.

„Remarcăm faptul că, din păcate, războiul va dura”, a scris ziarul citând-ul de ministru.

„Trebuie pregătită și o nouă generație de soldați, pentru a rezista la distanță.”

Franța a antrenat anterior trupe de artilerie ucrainene să folosească obuzierele autopropulsate Caesar, pe care le-a furnizat. Ministrul a spus că bateriile de rachete de apărare aeriană Crotale pe care Franța se pregătește să le trimită în Ucraina „vor fi deosebit de utile în lupta împotriva dronelor și împotriva bombardamentelor aeriene”.

14:06 16.10.2022

Ucraina încearcă să apere orașul strategic Bahmut

Forțele ruse continuă să vizeze infrastructura civilă din orașele și satele din Ucraina, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a declarat că trupele ucrainene resping atacurile repetate ale Rusiei asupra orașului strategic Bahmut, din estul Ucrainei.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat duminică dimineață că forțele ruse au vizat peste 30 de orașe și sate din Ucraina, lansând cinci rachete și 23 de lovituri aeriene și până la 60 de atacuri cu rachete în ultimele 24 de ore.

Ca răspuns, forțele aeriene ucrainene au efectuat 32 de lovituri, lovind 24 de ținte rusești, se arată în comunicat.

Rusia a pierdut teren în cele aproape șapte săptămâni de când forțele armate ale Ucrainei au început contraofensiva în nord-est, est și sud. În discursul său de seară din 15 octombrie, Zelenski a spus că trupele ucrainene apără în continuare orașul strategic Bahmut, în ciuda atacurilor repetate ale Rusiei, în timp ce situația din regiunea Donbas rămâne foarte dificilă.

„Mi-e rușine”: Rușii care au fugit de mobilizare vorbesc despre războiul din Ucraina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:46 0:00

13:16 16.10.2022

Câtă muniție mai poate produce Rusia?

Ministerul Apărării din Marea Britanie arată, în cea mai recentă actualizare privind războiul din Ucraina, că Rusia, „probabil”, nu va avea capacitatea de a produce atât de multă muniție precum consumă în luptă.

Ministerul arată că atacurile precum cele lansate luni în Ucraina, în care Rusia a lansat aproximativ 80 de rachete de croazieră, reprezintă o „degradare continuă a stocurilor de rachete cu rază lungă de acțiune ale Rusiei, ceea ce este probabil să le limiteze capacitatea de a lovi volumul de ținte pe care le doresc în viitor”.

10:53 16.10.2022

SUA a anunțat o nouă asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 725 de milioane de dolari

Guvernul SUA a anunțat noi livrări de arme către Ucraina, în valoare totală de 725 de milioane de dolari.

Pachetul include sisteme suplimentare de lansare de rachete mobile HIMARS, muniție, vehicule blindate și materiale medicale, au anunțat Departamentul de Stat al SUA și Pentagonul pe 14 octombrie.

Ajutorul vine „în urma atacurilor brutale cu rachete ale Rusiei asupra civililor din Ucraina” și dovezi tot mai mari ale atrocităților comise de forțele Rusiei”, a declarat secretarul de stat al SUA Antony Blinken într-un comunicat.

„Vom continua să fim alături de poporul Ucrainei, în timp ce își apără libertatea și independența cu un curaj extraordinar și o determinare fără limite”, a spus Blinken.

„Capacitățile pe care le oferim sunt atent calibrate pentru a face cea mai mare diferență pe câmpul de luptă pentru Ucraina”. el a adăugat. Astfel, asistența militară totală a SUA acordată Ucrainei de la începutul mandatului președintelui Joe Biden la peste 18,3 miliarde de dolari, a spus Blinken.

Antony Blinken.
Antony Blinken.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG