Linkuri accesibilitate

Promovarea agresivă a produselor din tutun în România


Promovarea agresivă a produselor din tutun în România
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:00 0:00

Industria tutunului din România continuă campania de promovarea agresivă a produselor din tutun în România, profitând de vidul legislativ din jurul acestor produse, spun specialiștii care pledează pentru reducerea fumatului.

Legea 349/2002 definește produsele din tutun drept „țigaretele, țigările și țigările de foi, tutunul destinat preparării manuale a țigărilor, tutunul de pipă, precum și tutunul destinat prizatului, suptului sau mestecatului”. Legea nu a fost actualizată de atunci pentru a include produsele din tutun încălzit și țigările electronice, iar comăaniile se folosesc de acest lucru pentru a își promova agresiv produsele. Astfel, în România, 79% dintre fumătorii curenți declară că aleg produsele din tutun încălzit pentru că "pot fi consumate în momentele și în locurile în care fumatul de tutun nu este permis”.

Peste 50.000 de copii cu vârsta între 13 – 15 ani sunt consumatori constanți de tutun. În medie, minorii fumează 83.027.280 de țigări pe an, potrivit Global Youth Tobacco Survey, iar adolescenții sunt asaltați de reclame, spune directoarea programului „2035 fără fumat”, Ramona Brad.

XS
SM
MD
LG