Linkuri accesibilitate

Ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda: România crește, se dezvoltă rapid și avem mulți bani de investit aici


Ambasadorul Japoniei, Hiroshi Ueda: România crește, se dezvoltă rapid și avem mulți bani de investit aici
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:14 0:00

Ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, spune că firme japoneze vor să investească la noi, în domeniul energiei nucleare dar și în proiecte de optică de înaltă performanță. Japonia este dispusă să colaboreze cu România și în domeniul militar. Interviul integral, joi, la ora 8.

La o lună de la semnarea, la Tokyo, a documentelor prin care relația dintre România și Japonia a devenit una strategică, ambasadorul Japoniei în România explică la one2one, într-unul dintre rarele interviuri pe care le-a acordat, că țara sa este obligată să acorde atenție situației de securitate din regiunea noastră.

Hiroshi Ueda spune că agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a afectat ordinea internațională care se bazează pe regula legii și nu este o chestiune care privește doar Europa, ci întreaga lume.

Japonia a acordat Ucrainei, de la începutul invaziei Rusiei, ajutoare în valoare de 7,6 miliarde de dolari americani, iar recent, premierul Japoniei, Fumio Kishida, a mers la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și pentru a vedea, la fața locului, efectele războiului declanșat de Federația Rusă.

Interviul complet one2one, cu Ambasadorul Japoniei în Românie, Hiroshi Ueda, va fi postat joi, 6 aprilie, la ora 8.

Ambasadorul Japoniei a explicat și care este contribuția recentă a țării sale la bugetul NATO. Japonia nu face parte din Alianța Nord Atlantică, dar Tokyo vrea să se apropie cât mai mult de NATO în contextul tensiunilor, inclusiv din regiunea Indo-Pacific.

XS
SM
MD
LG