Linkuri accesibilitate

Surse: Regele Charles al III-lea al Marii Britanii vine în România pe 2 iunie


Regele Charles al III-lea a fost încoronat pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey.
Regele Charles al III-lea a fost încoronat pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey.

Regele Charles al III-lea va vizita România pe data de 2 iunie, potrivit surselor Europa Liberă. Acestea au adăugat că vizita monarhului va fi una oficială dar va avea și o componentă privată. Deocamdată agenda vizitei este în lucru. Regele Charles nu va fi însoțit de Regina Consoartă, Camilla.

Vizita a fost anunțată de fostul principe Nicolae al României la Euronews în ziua încoronării, 6 mai 2023. Nepotul Principesei Margareta a precizat atunci că ”nu va fi în aceleași condiții cum a fost înainte”, când fiul regretatei Regine Elisabeta a II-a obișnuia să vină în România mai ales în vizite private.

Potrivit surselor g4media.ro, vizita regelui Charles ar fi fost convenită la ceremonia de încoronare, la care au participat președintele Klaus Iohannis împreună cu soția și principesa Margareta împreună cu Principele Consort.

Este prima vizită a lui Charles al III-lea în România în calitate de Rege și una dintre primele sale călătorii în afara Marii Britanii după încoronare.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a fost încoronat sâmbătă, 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra.

Monarhul britanic este un mare promotor al patrimoniului natural și cultural al României.

Prima vizită a regelui Charles în România a fost spre finalul anilor '90, când era prinț moștenitor de Wales. În 2006 a cumpărat prima casă în România, o casă tradițională din satul Viscri, din județul Brașov. Ulterior a cumpărat și alte proprietăți, tot în Transilvania.

De la prima lui venire în România, actualul Rege al Marii Britanii a avut numeroase vizite oficiale și private în țara despre spune că a ajuns să o iubească și să o considere ca acasă.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG