Linkuri accesibilitate

Nou val de atacuri rusești cu drone și rachete asupra Ucrainei. Cel mai afectat este orașul Dnipro


Urmările atacurilor rusești cu rachete și drone asupra orașului Dnipro.
Urmările atacurilor rusești cu rachete și drone asupra orașului Dnipro.

Cel puțin opt persoane au fost rănite și zeci de clădiri au fost avariate într-un atac aerian rusesc ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni în regiunea Dnipropetrovsk, anunță autoritățile de la Kiev.

Armata ucraineană precizează că sistemele de apărare aeriană au distrus 20 de drone și patru rachete de croazieră.

Explozii au fost auzite în noaptea de duminică spre luni și în Zaporojie, Harkov și Odesa, scrie The Guardian.

Cel puțin un bărbat a fost rănit în atacul asupra orașului Dnipro și șapte persoane au fost rănite în atacul asupra regiunii Dnipropetrovsk, a anunțat guvernatorul Serghei Lisak.

Zeci de clădiri, inclusiv case particulare, blocuri de apartamente și infrastructură administrativă au fost deteriorate sau distruse, a spus oficialul, adăugând că „mulțumită forțelor de apărare, am rezistat atacului”.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, atacul a vizat în principal instalații militare și de infrastructură din orașul Dnipro.

Și orașul Odesa a fost, de asemenea, lovit cu drone în cursul nopții de duminică spre luni, anunță Kyiv Independent.


Atacurile din noaptea de duminică spre luni sunt parte a celei mai noi campanii declanșată de Rusia, de atacuri aeriene intense asupra Ucrainei, după o pauză de aproape două luni. Acestea vin în contextul anunțatei contraofensive ucrainene.

Atacurile în valuri se produc acum de mai multe ori pe săptămână, și sunt considerate de observatori ca fiind printre cele mai puternice din ultimele luni.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG