Linkuri accesibilitate

Marile probleme ale Educației: programă veche de 20 de ani la liceu și profesori neevaluați de după Revoluție


Marile probleme ale Educației: programă veche de 20 de ani la liceu și profesori neevaluați de după Revoluție
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00

Conferențiarul universitar Firuța Tacea enumeră marile probleme ale Educației, ce rămân nerezolvate după adoptarea noului pachet de legi: abandonul școlar, faptul că nu știm cât de bine pregătite sunt cadrele didactice și sistemul meditațiilor pe bani. Interviul integral one2one, joi, la ora 8.

La interviul one2one, directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, conferențiarul universitar Firuța Tacea, explică de ce unele dintre cele mai grave probleme din Învățământ nu se pot rezolva nici odată cu greva și nici odată cu intrarea în vigoare a noillor legi ale Educației, votate în cursul acestei săptămâni de Senat.

De exemplu, Ministerul Educației nu a pus la punct un sistem de evaluare a tuturor celor care predau. Astfel, nimeni nu știe câți profesioniști există în Educație și câți angajați nu își fac datoria față de elevi. Firuța Tacea crede că peste jumătate din cadrele didactice își fac meseria bine, dar o evaluare a tuturor ar arăta ce și cum trebuie schimbat. Cadrul universitar spune că unele statistici arată că profesorii de matematică se află printre cei care nu obișnuiesc să meargă la cursuri de formare profesională, iar profesorii care se perfecționează aplică la clasă 15% din ceea ce învață.

Directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București atrage atenția că și acum elevii de liceu învață după o programă elaborată acum două decenii, deși în gimnaziu au învațăt după o curriculă și manuale noi.

Totodată, conferențiarul universitar Firuța Tacea explică ce efecte are abandonul școlar masiv din România: excluziune, sărăcie și violență.

Interviul one2one integral cu directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, conferențiarul universitar Firuța Tacea, va fi postat joi, 25 mai, la ora 8, pe site-ul nostru.

XS
SM
MD
LG