Linkuri accesibilitate

Profesoara Firuța Tacea, expert în Educație, despre marile probleme ale sistemului


Profesoara Firuța Tacea, expert în Educație, despre marile probleme ale sistemului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:29:38 0:00

Zeci de mii de copii români renunță anual la școală. Conferențiarul universitar Firuța Tacea spune că abandonul școlar depășește 15% acum și este cel mai mare din UE. Pe de altă parte, cadrul didactic atrage atenția că Ministerul Educației nu știe cine își face datoria și cine nu în sistem.

Directorul departamentului Științele Educației de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, conferențiarul universitar Firuța Tacea, spune la interviurile one2one că Ministerul Educației ar trebui să evalueze toate cadrele didactice pentru a ști câți dascăli îndeplinesc standardele profesionale.

Sistemul este viciat de lipsa acestui instrument, iar a judeca un profesor după performanța elevului nu este util, spune cadrul universitar, întrucât mulți copii fac meditații în privat. Pe de altă parte, Firuța Tacea spune că în acest moment, un profesor are toată autonomia necesară să facă ceea ce trebuie la clasă.

În interviul acordat la one2one, Firuța Tacea mai vorbește și despre marile probleme cu care se confruntă sistemul, de la modul în care se predă în școli, la programa școlară și manualele care nu sunt adaptate vremurilor.

XS
SM
MD
LG