Linkuri accesibilitate

Liderul UDMR: Cea mai mare parte a creșterii economice de 8 miliarde de lei merge la salariile din Educație/Ce bani europeni pierdem


În interviul one2one din această săptămână, înregistrat luni, 12 iunie, președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că România poate pierde bani din sumele alocate de Comisia Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în cea de-a doua tranșă.

Pierderea banilor vine din cauză că Guvernul nu a realizat unele obiective energetice, obligatorii pentru a primi tranșa a doua de bani, 2,8 miliarde de euro. În același timp, Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul Ciucă, spune că noul Guvern Ciolacu nu se poate baza în acest an pe banii aferenți tranșei a treia din PNRR, 3,1 miliarde de euro.

Alocarea lor se poate face numai dacă și după ce Parlamentul adoptă o lege prin care să reformeze cu adevărat pensiile speciale. Chiar și dacă această lege va fi adoptată până la finalul acestei luni de către aleși, care de la 1 iulie intră în vacanță, banii pe care eventual îi vom primi vor intra în bugetul pe anul viitor, explică președintele UDMR, formațiune care tocmai a plecat de la guvernare.

Pe de altă parte, în interviul one2one, președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor a explicat că investițiile Guvernului Viktor Orbán vor continua în localitățile din România în care trăiesc membri ai acestei minorități. Asta deși, în luna martie, secretarul ungar de stat pentru politica națională, Árpád János Potápi, a declarat, potrivit MTI, că în acest an, în România nu vor fi lansate noi investiții majore.

„Întrebarea se pune în felul următor: Cel care finanțează, de data aceasta statul maghiar, are în buget banii respectivi în anul respectiv sau nu? Asta este singura chestiune”, spune liderul UDMR.

XS
SM
MD
LG