Linkuri accesibilitate

Șoferul drogat care a făcut accidentul din 2 Mai, arestat pentru 30 de zile. Avea o pasiune pentru mașini și permisul de câteva luni


Accidentul provocat de tânărul drogat pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche s-a soldat cu doi morți și trei răniți. Bărbatul a intrat cu mașina într-un grup de opt oameni.
Accidentul provocat de tânărul drogat pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche s-a soldat cu doi morți și trei răniți. Bărbatul a intrat cu mașina într-un grup de opt oameni.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar duminică Judecătoria Constanța a decis arestarea sa pentru 30 de zile, anunță G4Media, preluând Ziarul de Constanța. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Tribunalul Constanța.

El este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Polițiștii l-au testat și au descoperit că acesta avea trei substanțe interzise în organism - cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Șoferul vinovat de producerea accidentului de la 2 Mai.
Șoferul vinovat de producerea accidentului de la 2 Mai.

Accidentul s-ar fi produs în jurul orei 5.25. O tânăra de 20 de ani şi un tânăr de 20 de ani au murit pe loc, iar alţi trei tineri, doi bărbaţi şi o femeie, cu vârste de 19 şi 20 de ani, au fost răniţi.

Înainte de accident, tănârul a fost înregistrat de camerele de supraveghere într-un market din Vama Veche, iar imaginile arată că abia se ținea pe picioare.

Europa Liberă a stat de vorbă cu un martor care îl observase pe bărbat cu câteva ore înainte, în jurul orei 1 noaptea, cum conducea haotic și a depășit în mare viteză coloana de mașini care se formase la intrarea în Vama Veche.

Martorul a vrut să alerteze poliția, dar postul din Vama Veche era închis.

Băiatul care a produs accidentul provine dintr-o familie înstărită și locuiește în București, având o pasiune declarată pentru mașini puternice, potrivit Digi24.

El conducea un Mercedes decapotabil în timpul accidentului și avea permisul de conducere de doar câteva luni, după cum reiese din propriile postări de pe rețelele de socializare.

Mama sa este dezvoltator imobiliar, iar tatăl are un atelier de tunning auto pentru mașini off-road, mai relatează Digi24.

De curând, parlamentul a adoptat Legea Anastasia care prevede că cei care produc accidente mortale și se dovedesc a fi fost băuți sau drogați nu vor mai putea scăpa de închisoarea cu executare.

XS
SM
MD
LG