Linkuri accesibilitate

Cazul 2 Mai, replicat în Alba. Șoferul de 19 ani, care a omorât trei tineri, reținut de polițiști. Era băut și avea permis de 9 luni


Imagine generică de la locul unui accident
Imagine generică de la locul unui accident

Un șofer băut de 19 ani a intrat noaptea trecută într-un grup de șase tineri care mergeau pe marginea drumului în județul Alba. Trei dintre tineri au murit. Șoferul a fost reținut pentru 24 de ore și va ajunge în fața instanței, care va decide măsurile care se impun în continuare.

Update

Tânărul de 19 ani a fost reținut de polițitști și va fi prezentat luni Judecătoriei Alba-Iulia, care va stabili măsurile care se impun în continuare, scrie Alba24.ro.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba au confirmat identitatea șoferului: este vorba de Palco Robert Eduard, de 19 ani, din comuna Oiejdea, din județul Alba.

Accidentul, în care șoferul a intrat într-un grup de șase tineri care se deplasau pe marginea drumului, din care trei au murit, s-a petrecut pe DN 1, în apropierea intrării (dinspre Alba-Iulia) în localitatea Sântimbru, în apropierea unei benzinării.

Reprezenanții IPJ Alba au precizat pentru Agerpres că șoferul avea permisul de conducere din decembrie 2022.

Acesta avea o alcoolemie de peste 1 mg / litru în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest. Nu se afla și sub influența altor substanțe cu efect psihoactiv.

"În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării conducătorului auto cu aparatul drugtest, a rezultat că tânărul nu se afla sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv", au transmis reprezentanții IPJ într-un comunicat citat de agenția de presă.

Trei tineri de 17, 18 și 25 de ani au murit sâmbătă noapte după ce au fost loviți în plin de mașina condusă de un șofer de 19 ani, aflat sub influența alcoolului. Captură video, cu cercetările la fața locului.
Trei tineri de 17, 18 și 25 de ani au murit sâmbătă noapte după ce au fost loviți în plin de mașina condusă de un șofer de 19 ani, aflat sub influența alcoolului. Captură video, cu cercetările la fața locului.

Cazul este foarte asemănător cu cel din stațiunea 2 Mai, în care un tânăr tot de 19 ani, aflat sub influența a trei substanțe cu efect psihoactiv - cocaină, amfetamină și metafmetamină - a intrat cu mașina într-un grup de tineri, accidentându-i mortal pe doi dintre ei, în timp ce alți trei au fost răniți.

Diferența este că unul din șoferi se afla sub influența drogurilor, iar celălalt sub influența alcoolului, efectele fiind în ambele cazuri devastatoare.

Accidentul din județul Alba a fost încă și mai cumplit, cei trei tineri care au murit fiind pur și simplu spulberați în bucăți, potrivit jurnaliștilor locali.

Cei trei tineri decedați, Bogdan (17 ani), Daniel (18 ani) și Patrick (25 de ani) erau toți din localitatea Sântimbru-Fabrică reveneau de la o petrecere în Alba-Iulia și se îndreptau spre o benzinărie pentru a-și mai lua o bere, a spus tatăl lui Daniel, anunțat despre tragedie de fratele mai mare al tânărului, potrivit Alba24.ro.

Bărbatul a spus la fața locului, pentru publicația citată, că nu a văzut pe carosabil semne că mașina ar fi frânat și i-a lovit din plin pe cei trei: ”I-a tăiat ca trenul” a spus el.

Fratele lui Bogdan a spus că tânărul ar fi avut o viteză foarte mare, aproximativ 200 km la oră, pe bord, conform sursei citate.

Cercetările polițiștilor continuă pentru stabilirea detaliilor care au dus la tragedie.

Știrea inițială

Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani au murit pe DN1 noaptea trecută, în jurul orei 3.30, după ce un autoturism condus de un șofer de 19 ani care consumase alcool a intrat într-un grup de șase persoane care circula pe marginea drumului la ieșirea din Sântimbru.

Bogdan Stinea (17 ani), Patrick Adrian (25 ani) și Daniel Doru (18 ani) se întorceau de la un club din Alba Iulia alături de alți trei prieteni și se îndreptau spre o benzinărie pentru mici cumpărături înainte de a ajunge acasă, scrie alba 24.ro.

Cei trei au fost loviți în plin de șofer, și aruncați zeci de metri pe drum și câmp.

Mașina șoferului s-a oprit în șanț la 200 de metri de locul accidentului, scrie sursa citată.

În urmă cu o săptămână un tânăr de 19 ani, care a urcat drogat la volan, a intrat într-un grup de 8 persoane care circulau pe marginea drumului. Doi tineri, de 20 și 21 de ani au murit, un băiat și o fată, ambii studenți la Geografie. Șoferul trecuse prin mai multe filtre ale poliției dar a fost lăsat să meargă mai departe.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

  • 16x9 Image

    Ovidiu Cornea

    Ovidiu Cornea lucrează în presă de peste 16 ani. A activat ca reporter și redactor în presa scrisă și online din Cluj - inclusiv corespondent național. În ultimii ani a lucrat în radio. A fost invitat cu regularitate în diverse emisiuni TV, locale și regionale.

    Îi place munca de teren, dar și dezbaterea temelor cu miză comunitară, socială. Articolele sale pe teme din domeniile Educație, Mediu, Inovație, au fost premiate în 2021 la Gala Premiilor Profesioniștilor din Presă Cluj, jurizate de jurnaliști notorii la nivel național.

    Este licențiat în Jurnalism, cu master în Sociologie și Asistență Socială.

XS
SM
MD
LG