Linkuri accesibilitate

Tragedia de la 2 Mai | Șapte zile, șapte întrebări fără răspuns


În accidentul de la 2 Mai, doi tineri au murit pe loc, spulberați de o mașină condusă de un tânăr care consumase droguri.
În accidentul de la 2 Mai, doi tineri au murit pe loc, spulberați de o mașină condusă de un tânăr care consumase droguri.

Au trecut șapte zile de când cinci tineri au fost spulberați pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche de un tânăr care consumase droguri. Doi au murit pe loc, trei au ajuns la spital. Europa Liberă caută răspunsuri la întrebările esențiale legate de acest caz.

De trei ori le-a scăpat polițiștilor, într-o singură noapte, tănărul Vlad Pascu, o vedetă pe rețelele de socializare. O vedetă a consumului de droguri și a aroganței date de banii din conturile lui și, mai ales, ale părinților.

Cei doi tineri a căror viață a fost curmată aproape înainte de a începe au fost conduși pe ultimul drum de sute de tineri revoltați de impotența autorităților. „Din cauza voastră plecăm din țară”, au spus, iar strigătul lor mut n-a ajuns decât în jurnalele de știri.

Au fost și câteva eliberări din funcție, la cerere, la cald: adjunctul șefului Poliției Constanța, șeful Poliției din Mangalia, a celui din Vama Veche și a celui de la serviciul rutier. Sindicaliștii din Poliție susțin că răul vine de mult mai de sus, în ierarhie, și că acolo nu s-a simțit nicio adiere.

Doi agenți care l-au oprit pe tânăr în noaptea cu pricina și ofițerul care îi coordona sunt cercetați penal pentru că nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu. Acari Păuni, acuză, din nou, sindicaliștii, care consideră că cei doi au făcut ce trebuia și ce le-a permis situația.

Și s-a mai întâmplat că familia tânărului vinovat de producerea accidentului a transmis prin avocați mesaje familiilor îndoliate copiate parcă după declarația familiei lui Gino Iorgulescu - șeful Ligii de Fotbal - a cărui fiu a provocat la rându-i un accident rutier mortal, după care a fugit din țară.

Aceeași avocați au vorbit despre Vlad Pascu ca despre un copil normal, dintr-o familie obișnuită, care nu consumă droguri, care regretă profund ce s-a întâmplat și care plânge în continuu.

Vlad Pascu, în imagini surprinse imediat după accidentul de la 2 mai.
Vlad Pascu, în imagini surprinse imediat după accidentul de la 2 mai.

Pe rețelele sociale o mobilizare fără precedent a tinerilor a scos la iveală zeci de filmulețe în care Vlad Pascu apare fie aparent drogat, fie umilind alți tineri. Asta după ce toate conturile sale au fost șterse.

Și tot după accident s-a aflat că părinții săi nu sunt deloc o familie obișnuită. Că sunt extrem de bogați, cu sute de proprietăți imobiliare, dar cu firme care în acte, cel puțin, o duc foarte prost.

În rucsacul băiatului mort în accident, tatăl acestuia a găsit o cameră care a pornit în momentul accidentului și a întregistrat doar sunet timp de 37 de minute. A auzit cum fiul a pierit și tot ce a urmat după accident. Sunt informații cu un atât de mare impact emoțional că nu pot fi redate. Aceeași cameră a zăcut timp de șase zile într-un sertar la Poliție fără ca cineva să aibă cel mic interes să dea play.

Ce nu s-a întâmplat încă? Nimeni de la vârful ierarhiei administrației nu a demisionat. Și nimeni nu a răspuns la câteva întrebări esențiale.

1. De ce a fost lăsat, de fiecare dată, Vlad Pascu să plece?

  • 18 august - prima oprire

Un echipaj de poliție oprește o mașină de colecție condusă de un tânăr. Echipajul face parte din acțiunea „Blocada”, organizată la ordinul Ministerului Afacerilor Interne. În dreapta lui Vlad Pascu era tatăl său, spun sindicaliștii din Poliție.

„Blocada”, spune Elvis Măceșanu, liderul sindicatului polițiștilor din Dolj, „este o mare prostie prin care polițiștii, și așa foarte puțini, sunt angrenați în niște activități care nu au vreo finalitate, lăsând descoperite zone foarte mari din orașe sau comune!”

Polițiștii spun că influența tatălui asupra polițiștilor din Constanța reiese din ce s-a întâmplat la primul control, la care mașina celor doi a fost oprită în trafic. Chiar șeful Poliției Rutiere Constanța era în echipajul care i-a oprit.

„Îl oprește șeful serviciului, îi arată degetul și îi spune «să aibă grijă!», tatăl său fiind în mașină”, povestește pentru Europa Liberă, Elvis Măceșanu, liderul sindicatului polițiștilor doljeni.

Mașina de epocă, un Mercedes, cu care Vlad Pascu a ucis doi tineri care mergeau pe marginea drumului.
Mașina de epocă, un Mercedes, cu care Vlad Pascu a ucis doi tineri care mergeau pe marginea drumului.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța susține că lui Vlad și tatălui doar li s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă în trafic. Nu face nicio mențiune legată de documentele vehiculului - dacă echipajul a cerut actele mașinii, care, de altfel, nu avea RCA.

Vlad Pascu scapă.

  • 19 august - ora 0:40

Un apel anonim reclamă la 112 că un Mercedes de colecție merge haotic prin stațiunea Vama Veche/jud. Constanța. Un agent de ordine publică aflat în misiune cere prin stație, la dispecerat, să plece în căutarea lui. „Un băiat de la ordine publică din București, cu opt luni experiență”, îl descrie liderul sindicatului polițiștilor din Dolj.

Dispeceratul îl menține în dispozitivul „Blocada”, la supravegherea traficului.

„Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenție tuturor efectivelor aflate în teren la acel moment și au fost efectuate activități pentru localizarea autoturismului.”
Adrian Glugă, șeful Poliției Constanța

Cosmin Andreica, liderul Europol, face acuzații grave legate de intervențiile de pe litoral. Agenții detașați, așa cum e cazul celui care a cerut să plece în căutarea lui Vlad Pascu, nu erau distribuiți la misiuni reale.

„Din primul moment lor li s-a spus: «veți face ce vom spunem noi și atât. Nu vă depășiți, nu vă părăsiți locul, posturile, punctele fixe pe care vi le stabilim. Nu veți lucra pe timp de noapte. Veți fi plantați la sensurile giratorii din stațiuni, pe drumul național, în diferite puncte pentru fluidizare și la trecerile de pietoni, pentru a sigura siguranța pietonilor care traversează strada»”, spune Cosmin Andreica.

Mulți dintre polițiștii detașați pe litoral n-au văzut stațiunile. Nici vorbă de controale la cluburile din Mamaia sau Vama Veche, spune liderul Europol.

Prin urmare, Vlad Pascu scapă.

  • 19 august - ora 2:20

Un agentul de la ordine publică dă întâmplător, în trafic, peste Vlad Pascu, recunoaște mașina din apelul de mai devreme și îl oprește. Era în patrulare cu un jandarm. Lângă Vlad Pascu, în mașină, se aflau alți doi tineri. Polițistul îl legitimează.

Cum tânărul Pascu avea doar buletinul la el, agentul sună în dispecerat să verifice mașina. I se spune că totul e ok. Tânărul polițist merge mai departe și îi percheziționează autoturismul.

Găsește „o țigară artizanală de tip joint și o folie marcată cu denumirea Bromazepam – care conținea patru pastile”, după cum comunică Poliția Constanța.

Agentul de la ordine publică sună din nou la dispecerat și cere sprijin: un agent de la rutieră și aparatul drugtest. Nu e în atribuțiile sale folosirea drugtest-ului. I se răspunde că nu e disponibil nimic: nici aparatul de testare a drogurilor, nici vreun echipaj de poliție rutieră și că poate doar să-l testeze pentru alcool.

Vlad Pascu e condus la sediul poliției din Vama Veche, pentru testare cu alcooltest. Agentul operativ e spijinit de un agent de la rutieră venit voluntar să îl ajute, după cum au descoperit jurnaliștii de la TVR.

  • 19 august - ora 3:30

Vlad Pascu e testat cu alcooltestul și iese negativ - „Sunt la volan, sunt responsabil”, le spune el polițiștilor.

Timp de încă o oră, agentul operativ îl reține pe tânărul Pascu la sediul Poliției din Vama. La 4:40 îl eliberează.

Vlad Pascu scapă.

  • 19 august - ora 5:25

Mașina de colecție condusă de Vlad Pascu intră într-un grup de tineri care mergea pe marginea drumului dintre 2 Mai și Vama Veche. Sebi și Roberta mor pe loc. Alți trei prieteni ai lor sunt răniți. Vlad Pascu fuge și e prins de poliție în Vama Veche în scurt timp. Nu-și mai amintește nimic. Este reținut și dus la analize. După accident, a apărut și drugtestul, iar rezultatul arată că Vlad Pascu era sub influența a trei substanțe - cocaină, metamfetamină și amfetamină. Cocaină îndoită, spun cunoscătorii.

Roberta și Sebastian au murit pe loc.

Vlad Pascu n-a mai scăpat.

2. De ce nu i-au fost făcute lui Vlad Pascu analize de sânge și de ce nu i-a fost imobilizată mașina?

Agentul de ordine publică care l-a oprit pe Vlad Pascu în noaptea accidentului avea opt luni de experiență, însă doar două ca independent, ne explică Cosmin Andreica. După ce l-a oprit pe Vlad Pascu, a aplicat procedurile pe care le știa din București, acolo unde lucrează.

Cosmin Andreica, leader EUROPOL.
Cosmin Andreica, leader EUROPOL.

„La ce se raporta el când a făcut toate aceste lucruri? Se raporta la o practică pe care o avea la locul de muncă departe, adică din București. Așa se întâmpla când opreau ei un șofer și mai găseau ceva în mașină, sunau și întrebau: domnule, este un echipaj disponibil să vină să-l testeze? Trimitea brigada rutieră la de la secție să-l testeze”, explică liderul Europol.

Ceea ce agentul a și făcut. Doar că s-a ales doar cu un alcooltest și nu și cu un drugtest. Mai mult, Cosmin Andreica a citit declarațiile polițistului și jandarmului despre ce s-a întâmplat în acea noapte. Ambii susțin că Vlad Pascu era coerent și nu părea niciun moment că a consumat ceva.

Iar legea spune că analizele de sânge se fac doar cu acceptul persoanei și dacă există informația că e sub influența alcoolului sau a drogurilor.

„Poți să conduci la analize, la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe, doar persoana care deja are un rezultat cu privire la influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, susține Cosmin Andreica, liderul Europol.

Cu alte cuvinte, trebuia să existe obligatoriu un test de depistarea a drogurilor.

Conform informațiilor oferite de Poliția Română, în județul Constanța sunt 12 drugteste. Cel de la Mangalia era închis în dulapul ofițerului care îl utilizează și care era în acel moment în concediu medical.

O altă întrebare la care nu există un răspuns concret al Poliției, la o săptămână de la accident, este de ce, dacă mașina cu care a circulat Vlad Pascu toată noaptea nu avea RCA, nu i-au fost retrase plăcuțele de înmatriculare. Așa cum prevede legea.

Au fost două momente în care acest lucru putea fi făcut.

Primul, la controlul din „Blocadă”, de pe 18 august, al doilea, când agentul de la ordine publică l-a oprit la 2:20, pe 19 august, și când alături de Vlad era și tatăl său, proprietarul mașinii.

„Dacă la controlul de seara, polițiștii îi cereau actele și verificau existența RCA, accidentul nu se mai producea”.
Cosmin Andreica, liderul Europol.

Din patrula respectivă făcea partea chiar șeful Poliției Rutiere Constanța, iar Vlad Pascu a plecat mai departe fără probleme.

Al doilea moment în care mașina de colecție putea fi imobilizată a fost atunci când agentul de la ordine publică din București l-a oprit pe Vlad Pascu. Pentru că tânărul avea doar buletinul la el și a declarat că restul actelor sunt la tatăl său, polițistul a cerut dispecerului să verifice mașina, iar răspunsul a fost: „totul e în regulă”.

„Dispecerul n-a verificat RCA-ul, că nu avea cum. Poliția Română nu are o bază de date cu asigurările de răspundere civilă. De aceea, polițiștii le cer aproape întotdeauna în format fizic”, spune Cosmin Andreica.

Din informațiile pe care liderul Europol le are în acest moment, cei doi agenți și ofițerul de serviciu de la dispecerat sunt cercetați penal tocmai pentru că nu au verificat RCA-ul, nu pentru că nu l-au testat antidrog pe Vlad Pascu.

Nu sunt cercetați, însă, polițiștii care au oprit Mercedesul de colecție în seara de 18 august.

3. De ce nu există baze de date comune?

Nu lipsește numai o bază de date cu asigurările obligatorii, ci o bază de date în general.

Polițiștii nu au posibilitatea să vadă dacă persoana care e în fața lor sau spre care se îndreaptă în cazul unei sesizări e cercetată sau a fost cercetată fără a fi condamnată pentru vreo faptă penală.

„Am sesizat că polițiștii sunt carne de tun și acționează în orb, în diferite cazuri, chiar și în situații în care vorbim despre infracțiuni cu violență, sunt cazuri de colegi nou veniți care au mers la tulburarea liniștii și ordinii publice și au fost în înjunghiați, iar în acel loc, în locul respectiv sau în zona respectivă, în ultimii trei ani au mai fost încă șapte situații de persoane violente, agresive”, explică Cosmin Andreica ce efecte are lipsa de comunicare între instituții.

4. De unde avea drogurile?

Poliția Constanța susține că Vlad Pascu s-ar fi drogat între 4:40 și 5:25. Adică între momentul în care a părăsit sediul Poliției și accident.

„Au fost găsite nouă persoane la locația din Vama Veche unde șoferul ar fi consumat ulterior substanțe interzise. Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite de cele indicate de aparatul drugtest în urma testării din dimineața de sâmbătă 19 august”, a spus Adrian Glugă, șef IPJ Constanța.

Declarația șefului IPJ Constanța a venit înainte de a avea rezultatele toxicologice, care au apărut abia pe 24 august. Doar în urma celor preliminare, făcute după accident, cu drugtest-ul. Și fără să știe ce era în jointul găsit în mașină.

5. Cine e familia Pascu și cine era cu Vlad în mașină?

Vlad Pascu are 19 ani. Îi plac mașinile puternice și spune că e consumator de droguri. Așa se laudă la fiecare postare de pe rețelele sociale. Dar îi place și să umilească. Într-un clip îl pune pe un tânăr să îi ceară iertate în genunchi, că altfel „îl taie”. În altul, îi cere unui adolescent să facă pe câinele, să latre și să se tăvălească pe jos.

Apare într-un video împreună cu o prietenă și se laudă cu banii pe care îi are în conturi și cu drogurile.

„Țin să fac dovada faptului că pe numele meu există, în momentul de față, business-uri de mai mulți bani decât o să aveți voi dacă faceți foamea cu pateu toată viața. Și ăștia îi fac doar într-o lună”, spune într-un video Vlad Pascu, pe TikTok.

Filmulețul a devenit viral după accident. Fata care apare alături de el în clipul video e minoră. Mama sa a vorbit cu Europa Liberă. Ne-a asigurat că știe de adicția fiicei sale și face tot ce poate pentru ca ea să scape de dependența de droguri.

„Ne luptăm împreună, oră de oră, zi de zi. Am solicitat ajutor de specialitate, urmează un tratament specific, este sub supravegherea medicului specialist și a psihologului, iar modul în care presa a prezentat-o în toate aceste zile nu face decât să darâme toate eforturile noastre de până acum”, a declarat mama fetei, pentru Europa Liberă.

Vlad Pascu are banii de la părinți, Miruna și Mihai Pascu, oameni cu multe afaceri imobiliare. Jurnaliștii de la Newsweek au descoperit că pe numele lor sunt mai mult de 300 de proprietăți în Capitală și pe litoral. E vorba de apartamente și terenuri în sectoarele 1, 2, 3 și 4 și la malul mării, în complexul de lux Blaxy Resort.

Dar rezultatele firmelor pe care le dețin sau le-au deținut sunt dezastruoase. Firmele familiei Pascu au datorii de peste 10 milioane de lei, după cum arată datele de la Ministerul Finanțelor. Și aproape deloc profit.

Tot presa a descoperit că veniturile lor ar putea proveni din altă parte, din cămătărie. Informația a fost confirmată de o fostă judecătoare care a scris pe pagina ei de Facebook despre afacerile cu bani dați împrumut ale familiei Pascu.

„Mihai Pascu era nelipsit din ședințele instanței . Avea zeci de litigii cu români cărora le împrumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își platiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a scris Mihaela Ciocea, pe pagina sa de Facebook.

Numele lui Mihai Pascu apare și într-un dosar al lui Sile Cămătaru, descoperit de jurnaliștii de la Lumea Politică. Din încheierea de ședință reiese că Mihai Pascu dădea bani cu dobândă de 6% pe lună.

Europa Liberă a solicitat un punct de vedere de la familia Pascu, prin intermediul avocatului, cu privire la aceste acuzații însă nu am primit un răspuns.

Tânărul Vlad Pascu a moștenit pasiunea pentru mașini de la tatăl său, Mihai, care în trecut a fost organizator al unui raliu. Apare în zeci de fotografii cu mașini scumpe, puternice sau de colecție. Așa cum este și cea cu care a intrat în grupul de tineri pe șoseaua dintre 2 Mai și Vama Veche.

Locul în care a avut loc accidentul de la 2 Mai/jud. Constanța.
Locul în care a avut loc accidentul de la 2 Mai/jud. Constanța.

De droguri s-a apucat de foarte tânăr, copil chiar. La 13 ani, DIICOT l-a cercetat pentru deținere de canabis dar, pentru că era prea tânăr pentru a răspunde penal, dosarul s-a închis.

În 2021, Vlad Pascu e găsit din nou cu canabis asupra sa și DIICOT i-a deschis un nou dosar. Procurorii au închis dosarul în 2022, pentru că băiatul avea cantități mici de droguri, iar ancheta ar fi fost prea scumpă.

„Consideră și judecătorul că eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal ar fi disproporționate prin raportare la gravitatea concretă a faptei, iar cheltuielile ce ar urma să fie avansate ar putea fi canalizate spre cercetarea unor fapte cu urmări mai grave”, au concluzionat și judecătorii.

Și Vlad Pascu a scăpat.

Ne întoarcem la noaptea de 18 spre 19 august, când în mașina de colecție a lui Vlad Pascu a mai fost aproape tot timpul cineva. Din informațiile polițiștilor, la prima oprire, cea doar de control, era însoțit de tatăl său.

Un martor a declarat pentru Europa Liberă că, puțin după miezul nopții, a văzut mașina de colecție oprită pe marginea drumului - părea că are ceva probleme la motor.

A oprit să întrebe dacă e nevoie de ajutor, dar a fost refuzat. În mașina tânărului mai erau încă trei fete și un băiat, spune martorul. Mai mult, la un moment dat, Mercedesul era cât pe ce să intre în coliziune frontală în drumul spre Vama Veche cu un alt autovehicul care mergea regulamentar. Fetele au țipat, mașina s-a oprit pe o stradă lăturalnică.

Era cu puțin înainte de apelul la 112 care anunța că același Mercedes merge haotic prin Vamă.

Și tot atunci, imaginile apărute în spațiul public, filmate de o cameră de supraveghere, arată că în mașina sa erau mai mulți tineri, iar cei din spate stăteau în picioare.

La ora 2:20, când agentul de poliție l-a oprit pe Vlad Pascu, în mașina sa erau încă două persoane. O spune chiar șeful Poliției Constanța, într-o declarație oficială.

Nu dă nicio informație, însă, despre momentul accidentului. Dacă Vlad Pascu era singur în acel moment sau a mai fost cineva cu el în mașină.

Ultima imagine în care e surprins Vlad Pascu, înainte de accident, este într-un magazin de unde cumpără țigări. Era singur.

6. Cum l-a ajutat statul român să treacă de dependență?

În 2021, când procurorii DIICOT au deschis cel mai recent dosar penal pe numele lui Vlad Pascu, pentru deținere de droguri, procurorii au trimis la Agenția Națională Antidrog (ANA) o ordonanță prin care au anunțat că mai există un consumator. Aceasta este procedura legală, care se aplică în toate cazurile.

Tot ceea ce urmează depinde strict de voința consumatorului, dacă vrea sau nu să intre într-un program terapeutic de reabilitare, a explicat pentru Europa Liberă Lavinius Sava, specialist antidrog de la ANA. Procurorii trimit documentele, iar specialiștii ANA invită consumatorul la o evaluare în vederea stabilirii unei strategii terapeutice.

„Ce trebuie înțeles foarte exact aici este că e vorba despre un drept al persoanei și nu o obligație. Practic, persoana respectivă e notificată de către specialiștii noștri, după ce primesc ordonanța de la procurori, și invitată la această evaluare, unde i se explică la ce folosește. Persoana poate veni sau poate refuza să vină la această evaluare, adică își poate exercita acest drept sau poate opta să nu îl exercite”, spune Lavinius Sava.

Vlad Pascu a fost notificat în scris și invitat la evaluare. Nu a venit niciodată, spune Lavinius Sava.

„Ordonanța pe numele persoanei respective, Vlad Pascu, a fost emisă de procurorul DIICOT în 21/12/2022, a ajuns la Agenția Națională Antidrog și persoana respectivă, pentru că nu avea declarat niciun număr de telefon, a fost notificată în scris la adresa comunicată de procurori să se prezinte pe data de 17/01/2023 la evaluare. Nu s-a prezentat nici până în ziua de astăzi”, declară Lavinius Sava.

Ce se întâmpla dacă venea? O echipă cu specialiști îi stabilea un PIA, cum spune Lavinius Sava, adică un plan individual de asistență. Respectivul plan, dacă e semnat de consumatorul de droguri în prezența unui procuror, funcționează ca un contract de reabilitare și, pe perioada cât e valabil, suspendă cercetarea penală.

„Procesul de dezintoxicare sau detox, cum îi spunem noi între specialiști, e un proces care durează minimum trei săptămâni și de regulă se face în unități cu paturi ale Ministerului Sănătății. În București, de exemplu, la Spitalul Obregia, unde se întâmplă lucrurile astea, este cel mai mare flux de populație și la fel în sectorul șase, la centru pentru tineri toxicomani Sfântul Stelian”, explică Lavinius Sava o parte din procesul de reabilitare.

O altă parte importantă este consultanța psihologică, asigurată de specialiști, iar o alta de reinserție socială, acolo unde ajută asistenții sociali.

Vlad Pascu ar fi ajuns la o clinică din București pentru o cură de dezintoxicare, potrivit G4Media.

7. De ce nu e trotuar în Limanu?

O altă posibilă cauză pentru accidentul de la 2 Mai este lipsa infrastructurii. Grupul de tineri în care a intrat mașina lui Vlad Pascu circula pe carosabil, între localități, noaptea, pe o șosea fără lumină.

În 2021, o bucureșteancă a scris Primăriei Limanu și a sesizat că drumul de la 2 Mai la Vama Veche e un pericol pentru turiști.

„Doresc să vă sesizez asupra pericolului la care sunt supuși pietonii - turiști și localnici din satul 2 Mai. De la Primăria 2 Mai până la Vama Veche nu mai există nici o trecere de pietoni, iar trotuarul de pe partea dreaptă în sensul de mers spre Vama Veche este impracticabil din cauza mașinilor parcate. Pietonii sunt obligați să circule pe carosabil”, a scris Emilia Leahu Primăriei Limanu.

De la Primărie, adresa doamnei a plecat la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe motiv de competență. Iar CNAIR i-a răspuns Emiliei Leahu că e de competența Primăriei și a Poliției Rutiere. Și cercul s-a închis.

Edilul din Limanu spune acum că, de fapt, a sesizat și el Direcția Regională de Drumuri și Poduri că drumul e un pericol pentru oameni și că există un plan de construire a unui trotuar și de instalare a iluminatului stradal, dar că nu are finanțare.

Între localitățile 2 Mai și Vama Veche nu sunt trotuare, fapt reclamat încă din 2021 de turiști care au mers între cele două stațiuni.
Între localitățile 2 Mai și Vama Veche nu sunt trotuare, fapt reclamat încă din 2021 de turiști care au mers între cele două stațiuni.

„Noi am sesizat pericolul și, la nivelul comunei Limanu, avem deja realizat un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru a realiza extinderea trotuarului și iluminatul public de-a lungul Drumului Național care traversează localitatea 2 Mai și până la pista de biciclete, care incepe imediat dupa Unitatea Militara si uneste 2 Mai cu Vama Veche.

Acum suntem la faza în care așteptăm o linie de finanțare pentru a implementa acest proiect și pentru a trece la execuție”, a comunicat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, pentru Europa Liberă.

Europa Liberă a cerut puncte de vedere de la Poliția Constanța și de la familia Pascu, prin avocata aleasă să-i reprezinte în proces. Familia refuză să comenteze, ne-a transmis avocata. Purtătorul de cuvânt al Poliției Constanța a răspuns la toate întrebările cu aceeași frază - sunt verificări în curs ale Corpului de Control, care va prezenta concluziile.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG