Linkuri accesibilitate

M. Sănătății: Trei pacienţi răniţi în exploziile de la Crevedia sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Unul e în stare critică


Peste 50 de persoane au fost rănite în urma exploziilor de la Crevedia.

Dintre răniții grav în exploziile de la Crevedia, unul rămâne în stare critică și este internat într-un spital din Italia, unde este intubat și ventilat mecanic, transmite Ministerul Sănătății.

Rănitul în stare critică este unul dintre pacienții transferați în Italia, la Milano, arată bilanțul publicat duminică de Ministerul Sănătății. Acesta are suprafaţă corporală arsă peste 90%, fiind intubat şi ventilat mecanic, „stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor”, precizează ministerul.

Alți doi răniți sunt intubați și ventilați mecanic, ambii internați la Lubeck, Germania.

10 pacienți internați sunt în stare medie sau ușoară, dintre care 6 la Spitalul Clinic de Urgență București, doi la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București și doi la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București.

Numărul răniților la Crevedia care au fost externați este de 32, dintre care 31 din spitale din România și unul din Graz, Austria.

Cinci persoane au decedat în urma rănilor produse de explozii.

Peste 50 de persoane, majoritatea pompieri, au fost rănite în dubla explozie produsă pe 26 august, la staţia GPL din Crevedia.

Judecătoria Sectorului 5 a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, acuzaţi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Exploziile din Crevedia au fost provocate de transferul ilegal de GPL dintr-o autocisternă în alta, scurgerile de gaz de la acestea sau de la cele două cisterne fixe din stație și existența unei surse de aprindere, arată Parchetul General.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG