Linkuri accesibilitate

Serghei Lavrov, turneu în China și Coreea de Nord, pe fondul acuzațiilor că Phenianul livrează arme Rusiei


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov se află în China unde s-a întâlnit cu omologul său chinez, Wang Yi.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov se află în China unde s-a întâlnit cu omologul său chinez, Wang Yi.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov se află în China unde s-a întâlnit cu omologul său chinez, Wang Yi. Vizita șefului diplomației de la Moscova are loc înaintea celei pe care o va face președintele rus, Vladimir Putin, la a treia ediție Forumului Inițiativei „Belt and Road”. 

Un comunicat al ministerului rus de Externe, citat de Reuters, transmite că șefii diplomațiilor rusă și chineză au discutat despre agravarea conflictului din Orientul Mijlociu.

„A avut loc un schimb aprofundat de opinii cu privire la o gamă largă de probleme internaționale și regionale, inclusiv situația puternic agravată din Orientul Mijlociu”, precizează ministerul rus într-un comunicat.

Documentul mai adaugă că discuțiile bilaterale s-au referit și la conflictul militar din Ucraina și despre eforturile de a-l rezolva prin „metode politice și diplomatice”.

Vizita lui Serghei Lavrov în China are loc cu o zi înainte de venirea la Beijing a președintelui Vladimir Putin la Forumului Inițiativei „Belt and Road”, dedicată proiectului chinez de infrastructură transcontinentală.

Este prima călătorie a președintelui rus într-o țară mare putere globală de la invadarea Ucrainei, care a aruncat regimul său în izolare internațională.

Următoarea vizită a ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, va vizita fi în Coreea de Nord miercuri și joi, transmit autoritățile de la Moscova, fără a oferi alte detalii.

Anunțul vine la câteva zile după ce Casa Albă a anunțat că Phenianul a livrat Rusiei peste 1.000 de containere cu echipamente și muniții care vor fi folosite în Ucraina.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat Rusia luna trecută și s-a întâlnit cu Vladimir Putin. De asemenea, liderul nord-coreean a vizitat obiective militare rusești.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG