Linkuri accesibilitate

Ministrul Mediului vrea să urgenteze împușcarea urșilor care produc pagube sau pun în pericol vieți


Ministrul Mediului vrea să urgenteze împușcarea urșilor care produc pagube sau pun în pericol vieți
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:31:31 0:00

La one2one, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a explicat că va propune ca un urs care ajunge a doua oară într-o gospodărie sau pe un spațiu public să poată fi împușcat imediat.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, propune ca un urs să fie crotaliat, adică să i se pună o etichetă, prima data când intră într-o gospodărie sau pe un spațiu populat, iar când ajunge a doua oară într-un astfel de loc, să poată fi împuscat.

„Eu spun că dacă va trebui să-i împușcăm (n.r. pe urși), ca să vorbim pe românește, să nu ne ascundem în spatele unor cuvinte mai puțin șocante, ordinea în care acest lucru va trebui să se întâmple, că vor fi 100, că vor fi 200, că vor fi 500, atâția cât a cerut ministerul inițial, este aceea în care să începem cu urșii problemă și nu împușcând exemplare valoroase”, a declarat ministrul Mediului la one2one.

În luna iunie, în ultima zi de mandat, fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna, a semnat un ordin care permitea împușcarea a aproape 500 de urși.

Era vorba, explica fostul ministru, de așa numite „cote de prevenire şi intervenţie pentru populaţia de urşi”.

La Interviurile one2one, ministrul Mediului a vorbit și despre posibilitatea ca România să fie obligată obligată să plătească amenzi de milioane de euro pentru că nu a închis toate depozitele de deșeuri industriale, unele extrem de toxice.

Mircea Fechet a explicat că instituția pe care o conduce va propune Guvernului exproprierea terenurilor pe care sunt gropi de deșeuri industriale pentru a le ecologiza. Ministrul Mediului a spus la one2one că unele terenuri pe care sunt asemenea gropi sunt fie în proprietatea unor persoane fizice, fie a unor firme care au intrat în faliment.

În același timp, ministrul Mediului spune că România are o problemă la fel de mare și cu deșeurile produse de populație – reciclează doar 12 la sută din gunoiul produs de populație.

La Europa Liberă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor anunță și comasarea mai multor instituții din subordine, dar și schimbarea conducerii Romsilva, regie care administrează pădurile statului.

XS
SM
MD
LG