Linkuri accesibilitate

Traumatizați și singuri, sinistrații din Crevedia se descurcă cu ce le-a mai rămas: aproape nimic


Traumatizați și singuri, sinistrații din Crevedia se descurcă cu ce le-a mai rămas: aproape nimic
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:38 0:00

La cinci luni de la explozii, soarta celor mai afectate familii nu s-a schimbat mai deloc. În timp ce așteaptă o înțelegere cu reprezentanții companiei din curtea căreia au pornit dezastrul, sinistrații luptă cu trei noi dușmani: frigul, traumele emoționale și facturile pentru îngrijiri medicale.

Cei zece membri ai familiei Iliescu, dintre care patru copii și doi adulți bolnavi cronic, trăiesc de cinci luni în containere

Gerul este noul lor inamic. În decembrie au plătit 3.300 de lei factura pentru încălzirea a patru containere de 12 mp/fiecare.

Casa lor a fost distrusă de exploziile din 26 august , din incinta fostei stații GPL Fagas din Crevedia.

O ipoteză este că se transfera GPL dintr-o cisternă în alta. Cei doi patroni sunt în arest la domiciliu.

Șase oameni au murit și 58 au fost răniți. 82 de locuințe au fost afectate.

Sorin Barbu și-a pierdut ambii părinți, din cauza exploziei. Mama sa era atât de mutilată încât nu a recunoscut-o. Nimeni nu i-a ajutat familia să treacă peste șocul emoțional. Soția sa are și acum atacuri de panică.

Marcat de eveniment, băiatul de nouă ani al familiei a primit consiliere psihologică din banii familiei Barbu.

Și casa familiei Gavrilescu a fost complet distrusă de explozii. Deși nu a semnat încă un acord, Constantin Gavrilescu e optimist în privința refacerii imobilului.

Problema mare rămâne legată de îngrijirile medicale ale soției: Flagas i-a oferit familiei 5.000 de euro, daune morale. Soția sa, Eugenia Enescu - Gavrilescu, este arsă pe o treime din corp. Are deja 32 de zile de spitalizare dintre care 21 la terapie intensivă.

Urmele rănilor ar putea să i se închidă abia după zece luni. În plus, urmează să își achite din banii proprii consilierea psihologică.

Nimeni dintre sinistrații cu care a vorbit Europa Liberă nu a primit consiliere psihologică plătită de stat sau Flagas.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG