Linkuri accesibilitate

Doi dintre primarii Partidului Social Democrat, la un eveniment de campanie: în stânga, Robert Negoiță (sectorul 3), în dreapta, Daniel Băluță (sectorul 4).
Doi dintre primarii Partidului Social Democrat, la un eveniment de campanie: în stânga, Robert Negoiță (sectorul 3), în dreapta, Daniel Băluță (sectorul 4).

Rezultate parțiale: PSD are mai mulți primari decât toate celelalte partide la un loc. Situație incertă în două sectoare din București

17:31 13.6.2024

Rezultate parțiale primari & consilieri locali

17:23 13.6.2024

Rezultate parțiale primari și consilieri locale

BEC a publicat rezultate parțiale actualizate privind mandatele de primar și de consilieri locali.

21:11 12.6.2024

Rezultate finale: Primăria Ploieşti a fost câştigată de candidatul independent Mihai Poliţeanu

Primăria municipiului Ploieşti a fost câştigată de către candidatul independent Mihai Poliţeanu, care a obținut 17.913 de voturi (25,49%), potrivit datelor finale centralizate de Biroul Electoral Municipal (BEM). El a fost susținut de Partidul Mişcarea Noi, Ploieştenii.

Mihai Poliţeanu, în vârstă de 47 de ani, a fost consilier în Ministerul Justiției, este deputat din 2020, iar de doi ani este independent în Parlamentul României după ce a demisionat din USR.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, Bogdan Nica, cu 14.098 de voturi valabile (20,06%).

Al treilea este actualul primarul, Andrei Volosevici (PSD), care a fost votat de 13.623 de oameni(19,39%).

Candidatul Alianței Dreapta Unită, Răzvan Enescu, a fost al patrulea - 8.030 de voturi valabil exprimate (11,43%).

În ceea ce priveşte componenţa viitorului Consiliul Local, clasamentul este următorul:

  • Alianţa PSD-PUSL: 6 mandate
  • PNL: 6 mandate
  • ADU: 5 mandate
  • Partidul Mişcarea Noi, Ploieştenii: 4 mandate
  • AUR: 4 mandate
  • Partidul România în Acţiune - 2 mandate
17:44 12.6.2024

Radu Mihai a depus plângere penală. Voturi renumărate într-o secție

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a depus o plângere penală in rem, la Parchetul de pe lângă Judecătoria de Sector, în care acuză infracţiuni electorale comise în timpul votării de duminică.

Plângerea vizează fapte grave precum cumpărarea de voturi şi distribuirea de buletine deja ştampilate.

„Există dovezi clare, inclusiv poze, care arată că au fost daţi bani de către candidatul PSD pentru cumpărarea de voturi. De asemenea, au fost distribuite buletine deja ştampilate. Aceste fapte au fost identificate în patru secţii diferite, ceea ce indică o acţiune coordonată a aceluiaşi partid. Este esenţial ca cei care au cumpărat voturi să fie traşi la răspundere”, a declarat Radu Mihaiu, citat de News.ro.

În plus, Biroul Electoral Municipal (BEM) a admis contestaţia depusă de Radu Mihaiu, iar Secţia 352 va fi renumărată. „Aceasta este o primă victorie şi mă bucur că cererea noastră de renumărare a fost admisă”, a afirmat Mihaiu.

În această secție, candidatul USR ar fi obținut 333 de voturi, dar în procesul verbal ar fi fost trecute în dreptul altui candidat.

Anterior, într-o conferință de presă, Radu Mihaiu a declarat că a cerut renumărarea voturilor în peste 30 de secţii, afirmând că există „suspiciuni documentate de fraudă” în cazul a peste 2.000 de voturi.

Rareș Hopincă: Toată deschiderea pentru orice renumărare care este legală

Contracandidatul său de la PSD-PNL, Rareș Hopincă, a declarat pentru Digi24 că are „toată deschiderea pentru orice renumărare care este legală”.

„Un candidat are dreptul legal (...) de a face contestaţii (...), de a face întâmpinări cu privire la procesul electoral. Toate lucrurile semnalate de domnul Mihaiu trebuie analizate cu celeritate de instituţiile abilitate, de justiţie, astfel încât să nu planeze niciun fel de suspiciune”, a spus el.

Hopincă a mai spus că este încrezător că a primit cele mai multe voturi, dar că „toate aceste neconformităţi reclamate de domnul Mihaiu trebuie analizate de instituţiile abilitate, de justiţie”.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG