Linkuri accesibilitate

Doi dintre primarii Partidului Social Democrat, la un eveniment de campanie: în stânga, Robert Negoiță (sectorul 3), în dreapta, Daniel Băluță (sectorul 4).
Doi dintre primarii Partidului Social Democrat, la un eveniment de campanie: în stânga, Robert Negoiță (sectorul 3), în dreapta, Daniel Băluță (sectorul 4).

Rezultate parțiale: PSD are mai mulți primari decât toate celelalte partide la un loc. Situație incertă în două sectoare din București

17:15 12.6.2024

Candidatul independent Vlad Gheorghe cere renumărarea voturilor

Candidatul independent la alegerile europarlamentare şi actual eurodeputat Vlad Gheorghe a anunţat că va solicita renumărarea voturilor.

La numărătoarea oficială „am crescut cu mii de voturi până azi - deja 231.877 voturi validate oficial şi continuă să crească”, a spus Vlad Gheorghe, potrivit News.ro.

El a mai acuzat că „zeci, sute, mii de voturi” nu se mai regăsesc în procesele verbale.

„Mulţumesc tuturor celor care mi-aţi trimis secţiile unde aţi votat, avem dovezi că au «dispărut» voturile românilor şi este un temei suficient pentru reluarea numărătorii. Nu renunţăm şi punem presiune ca instituţiile să-şi facă treaba. Pentru că România e a noastră, nu a lor!”, a mai spus Vlad Gheorghe.

Datele provizorii transmise de Biroul Electoral Central miercuri la ora 16:00 arată că Vlad Gheorghe a a obținut 2,48% din opţiunile de vot şi ar fi avut nevoie de 3% pentru a câştiga încă un mandat de europarlamentar.

17:12 12.6.2024

USR Brașov solicită renumărarea voturilor pentru Primărie și Consiliul Local

USR Brașov spune că a identificat nereguli și cere renumărarea voturilor la alegerile pentru primăria orașului și pentru Consiliul Local Brașov.

Partidul invocă abateri de la procedura legală de numărare a voturilor, buletinele „nefiind desfăcute și împărțite de către președinte și trecând prin mai multe mâini înainte de a fi sortate”. USR mai invocă „supravegherea insuficientă a procesului de votare”.

„De asemenea, au existat secții în care cheile de control au arătat erori, cazurile fiind rezolvate fără clarificare cu membrii comisiei. În plus, au existat numeroase sesizări privind prezența pe listele de alegători a unor persoane decedate”, se menționează în comunicat.

Aceste nereguli ar fi avut loc în 19 secții de vot din Brașov, potrivit USR.

Potrivit rezultatelor parțiale, în Brașov a fost ales George Scripcaru (PNL) cu 47,87%, iar Allen Coliban (USR) a ieșit pe locul al doilea, cu 43,72%.

La Consiliul Local Brașov, rezultatele parțiale sunt: PSD-PNL - 40,38%, respectiv USR-FDGR-PMP-FD - 36,57%.

16:49 12.6.2024

Rezultate ora 16.00: PSD are mai mulți primari decât toate celelalte partide la un loc

15:29 12.6.2024

PSD spune că USR a pierdut dreptul de a mai contesta rezultatul alegerilor

Partidul Social Democrat (PSD) a emis miercuri un comunicat în care spune că, în momentul numărării voturilor în secţiile de votare, reprezentanţii USR nu au avut nimic de obiectat în privinţa voturilor valabile exprimate pentru candidaţii la primăriile de sector.

Prin urmare, candidații USR nu ar mai avea voie să conteste rezultatul alegerilor, iar social-democrații îi acuză de „lipsă de fairplay”. „USR este incapabil să accepte cu demnitate înfrângerea în alegeri.”

De asemenea, PSD mai spune că „această retorică a «fraudării alegerilor» a apărut în discursul USR doar după ce au constatat că au pierdut alegerile, faţă de candidaţii Alianţei PSD-PNL”.

PSD mai spune că „a existat o singură corecţie în privinţa voturilor atribuite candidaţilor la Primăria Sectorului 1, unde în urma verificărilor s-a constatat că pentru Clotilde Armand pe procesul verbal se consemnaseră 20 de voturi în plus faţă de numărul real de buletine de vot ce îi fuseseră atribuite”.

„În rest toate procesele verbale care aveau erori de formă – nu în privinţa voturilor atribuite candidaţilor! – au fost soluţionate la birourile electorale de sector.

Unele dintre ele au conţinut erori la voturile exprimate pentru primarul general sau pentru Parlamentul European, ori rezultatele de la un scrutin a fost consemnate în procesul verbal de la alt scrutin. Însă nu au fost erori de fond în privinţa voturilor pentru primarul de sector”, mai spune PSD în comunicat.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG