Linkuri accesibilitate

Cum să treci Carpații cu mașina după ce se închide Valea Oltului (DN7). Rute alternative și durate estimative


DN 7 - Valea Oltului, între Căineni și Boița.
DN 7 - Valea Oltului, între Căineni și Boița.

Circulația pe Valea Oltului se va închide, între orele 8:00 și 20:00, de luni 8 iulie, până pe 9 august. Compania Națională de Infrastructură Rutieră a anunțat închiderea unuia dintre cele mai circulate drumuri din țară – DN7 – fără a oferi și alternative reale conducătorilor auto.

Europa Liberă a făcut calcule și oferă alternative pentru cei care vor să treacă din Muntenia în Ardeal, sau invers.

Râmnicu Vâlcea - Sibiu

Pe Valea Oltului, de la Râmnicu Vâlcea la Sibiu sunt 105 km ce pot fi parcurși în 1 oră și 56 de minute.

Variante alternative după închiderea trecătorii vor fi fie Valea Jiului, Valea Prahovei și culoarul Rucăr Bran – pentru camioane și autoturisme – fie Transfăgărășanul și Transalpina doar pentru autoturisme.

Varianta pe Valea Jiului înseamnă o distanță de 363 km și durează 5 ore și 9 minute, potrivit Google Maps. Traseul trece prin Târgu Jiu, Petroșani, Hațeg, Deva și apoi pe A1.

Varianta Rucăr - Bran are 286km și poate fi parcursă în 5 ore și 14 minute, în condițiile de trafic de la redactarea acestui articol (joi, ora 18:00). Traseul trece prin Câmpulung, Rucăr, Bran, Sâmbăta de Sus.

Varianta pe Valea Prahovei înseamnă o distanță de 406 km, ce poate fi parcursă în 6 ore și 9 minute. Traseul trece prin Pitești, Găiești, Târgoviște, Băicoi, Brașov

Varianta pe Transfăgărașan (doar pentru greutate sub 3,5 tone) - 202 km, 4h și 5 min. Traseul trece prin Curtea de Argeș, Arefu, Cârțișoara, Cisnădie.

Varianta pe Transalpina (doar pentru greutate sub 3,5 tone) - 270 km, 4h și 46 min. Traseul trece prin Horezu, Novaci, Rânca, Obârșia Lotrului.

Craiova - Sibiu

Ca să pleci din Craiova și să ajungi la Sibiu, pe Valea Oltului, sunt de parcurs 230 de km și ar dura în jur de 3 ore și 40 de minute.

Varianta alternativă după închiderea Văii Oltului este pe Valea Jiului, atât pentru autoturisme cât și pentru camioane.

Noul traseu are 360 de km și se parcurge în aproape cinci ore. Trece prin Filiași, Tîrgu Jiu, Petroșani, Hațeg și Deva, de unde se intră pe Autostrada A1.

Și mai există o variantă, la care pot apela doar șoferii de autovehicule cu greutate mai mică de 3,5 tone – pe Transalpina. Traseul are 313 km, iar călătoria ar urma să dureze 5 ore și 20 de minute.

București - Sibiu

De la București la Sibiu, pe Valea Oltului sunt 283 de km, ce pot fi parcuși în 4 ore și 24 de minute.

O variantă alternativă de a ajunge la Sibiu, cu orice tip de autovehicul este pe Valea Prahovei.

Traseul are 335 de km și se parcurge în 4 ore și 41 de minute, trece prin Ploiești, Predeal, Râșnov și Codlea.

Circulația pe Valea Oltului va fi închisă pentru lucrări de defrișare pe traseul viitoarei autostrăzi care va lega Piteștiul de Sibiu.

„Știți că avem acest lot 2, de pe Sibiu – Pitești, care implică defrișări. Acestea au fost aprobate, aceste lucrări trebuie a fi făcute dacă vrem să facem această autostradă, dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7.

Cert este că în acest moment aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranța traficului, viața celor care circulă pe DN7 și asta nu și-o poate asuma nimeni. (....) În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliția Română vor transmite rutele alternative astfel încât pe perioada zilei să avem asigurate aceste rute. Circulația va fi închisă pe perioada zilei, iar pe perioada de noapte va fi redeschisă. Vineri, la fața locului, vom transmite mai multe”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG