Linkuri accesibilitate

Asociația Pro Infrastructura critică CNAIR pentru lipsa de alternative la închiderea Văii Oltului


Traficul pe Valea Oltului va fi oprit timp de o lună, între 8 iulie și 9 august.
Traficul pe Valea Oltului va fi oprit timp de o lună, între 8 iulie și 9 august.

Asociaţia Pro Infrastructură transmite că afirmaţia ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, potrivit căreia închiderea traficului pe Valea Oltului este „singura soluţie” pentru lucrările din zonă este falsă. Specialiștii asociației dau mai multe posibilități pentru ca traficul să nu fie în întregime oprit.

„Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului din zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică și, mai ales, asumare”, scrie Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.

Pro Infrastructura atrage atenția că sunt șanse ca lucrările de pe Valea Oltului să dureze mai mult decât termenul oficial de o lună.

„Nu ar fi exclus să dureze dublu. (...) Nu ştim pe unde o să ocolească traficul de mediu şi lung parcurs, cei care merg în vacanţă sau transportatorii, dar localnicii ar avea o variantă neaşteptată”, au mai transmis reprezentanţii organizaţiei, care spun că o parte din traficul local ar putea fi suplinit de transportul feroviar.

„A observat cineva din Ministerul Transporturilor sau CNAIR că avem o cale ferată pe celălalt mal al Oltului şi că poate fi o alternativă viabilă pentru transportul local?”, întreabă Pro Infrastructura.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunțat că circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu - Piteşti,

El a precizat că, între 8 iulie şi 9 august, se închide circulaţia pe perioada zilei, iar pe perioada nopţii se va redeschide.

„În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliţa Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât, pe perioada zilei, să avem asigurate aceste rute alternative”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG