Linkuri accesibilitate

Mesaj de avertizare RO-alert în nordul județului Tulcea


După ce în România, au căzut primele bucăți de arme folosite în războiul din Ucraina, în 2023, autoritățile au construit adăposturi pentru populație în județul Tulcea.
După ce în România, au căzut primele bucăți de arme folosite în războiul din Ucraina, în 2023, autoritățile au construit adăposturi pentru populație în județul Tulcea.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a alertat, sâmbătă dimineață (6 iulie), populația din nordul județului Tulcea din cauza riscului de prăbușire a unor obiecte. Mesajul RO-alert a urmărit prevenirea unor incidente legate de războiul de lângă granița României cu Ucraina.

Nimeni nu a sunat la 112 să reclame vreo problemă și nici nu sunt informații că ar fi căzut obiecte pe teritoriul României, a explicat pentru Europa Liberă, putătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea, sergentul major Daniel Năstase.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a alertat sâmbătă dimineața, populația din 16 localități ale județului Tulcea, inclusiv localitatea reședință – Tulcea.

Printre cele 16 localități în care a fost trimis mesajul de avertizare s-au aflat sate de la granița României cu Ucraina dar și unele mai îndepărtate, precum Sulina.

ISU Tulcea a transmis sâmbătă dimineață, că a alertat populația „ca urmare a semnalării unor posibile acţiuni ale forţelor armate pe teritoriul Ucrainei”, iar „structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă despre această situaţie care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-Alert către populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea”.

Din vara anului 2023, autoritățile au emis mai multe mesaje de avertizare din cauza riscului provocării de victime sau pagube în urma căderii unor obiecte străine în localități apropiate de frontul din Ucraina.

Mai multe bucăți de drone au căzut pe teritoriul României din apropierea Ucrainei.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Anca Grădinaru

    Anca Grădinaru este senior correspondent la Europa Liberă din februarie 2023.
    Este jurnalist de 25 de ani. Anterior, a lucrat la Ziarul Adevărul, Antena 1, Antena 3, Digi 24 și Radio Europa FM.

    A realizat știri, anchete, reportaje și documentare, radio și de televiziune, în România, Ucraina, Irak, Statele Unite ale Americii, Canada și Australia.
     
    A transmis de la majoritatea summiturilor NATO de după aderarea României la Alianța Nord Atlantică și de la reuniuni ale Uniunii Europene, de la vizitele papilor la București și de la primele două ediții ale Jocurilor Invictus la care a participat România.

    Unele dintre reportajele Ancăi Grădinaru au fost premiate de New Mexico Associated Press și Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România.

    La Europa FM, a realizat emisiunea „Interviurile Europa FM” și „Piața Victoriei”. Este absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu și a unei burse de un an la New Mexico State University din Statele Unite ale Americii.

XS
SM
MD
LG