Linkuri accesibilitate

Traficul pe Valea Oltului se închide pe timpul zilei timp de o lună


Au început restricțiile de circulație pe Valea Oltului, valabile până în 9 august.
Au început restricțiile de circulație pe Valea Oltului, valabile până în 9 august.

Circulaţia rutieră pe Valea Oltului este închisă începând de luni dimineaţă, 8 iulie, timp de o lună. Maşinile nu pot circula în intervalul 06:00 – 20:00. Riveranii beneficiază de două intervale speciale pentru navetă. CNAIR a stabilit rute ocolitoare, iar CFR a suplimentat numărul de garnituri, transmit Știrile ProTV.ro.

Pentru camioane, au fost anunțate rute alternative prin zone deja foarte aglomerate.

Șapte echipe de muncitori au început deja să îndepărteze vegetația și copacii de pe traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești.

Terenul este abrupt, iar riscul ca arborii sau resturile de stânci să cadă pe Drumul Național 7, pe segmentul de 8 kilometri dintre Boița și Lazaret, este unul foarte mare.

Anul trecut, peste 28.000 de vehicule au tranzitat Valea Oltului, într-o zi de vară, potrivit datelor CNAIR.

Cei mai afectați de lucrări sunt navetiștii și cei care transportă de marfă.

Există rute alternative pentru Valea Oltului, care, însă, vor sufoca traficul în zone care sunt deja foarte aglomerate.

De asemenea, CFR Călători a anunțat că va pune în circulație trei garnituri suplimentare, dintre care una va străbate întreaga distanță dintre Sibiu și Râmnicu Vâlcea.

Citește mai mult pe Știrile ProTV.ro

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG