Linkuri accesibilitate

Gimnasta Sabrina Voinea, recurs în justiție pentru a primi medalia olimpică de bronz


Gimnasta română în timpul exercițiului din finala olimpică la sol.
Gimnasta română în timpul exercițiului din finala olimpică la sol.

Federaţia Română de Gimnastică anunţă că Tribunalul Suprem Elveţian a confirmat recursul formulat de federație şi Sabrina Maneca Voinea împotriva hotărârii Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) privind finala la sol de la Jocurile Olimpice. În urma acelei decizii, Sabrina Voinea s-a plasat pe locul 4 în finala de la sol.

Sabrina Voinea solicită acordarea a trei medalii de bronz pentru finala de la sol, pentru ea, Ana Bărbosu şi Jordan Chiles.

Sabrina Voinea s-a clasat pe locul 4 în finala olimpică de la sol după ce TAS a decis pe 10 august că gimnasta română Ana Maria Bărbosu obţine medalia de bronz în concursul de sol de la Jocurile Olimpice, în urma unei contestații.

TAS a mai hotărât că gimnasta americană Jordan Chiles s-a clasat pe locul 5 în finala olimpică de la sol.

Contestația Sabrina Maneca Voinea nu a fost admisă de TAS.

Ambele contestaţii au fost depus de Federația Română de Gimnastică, care a acuzat greșeli de notare a exercițiilor și nerespectarea unor proceduri.

Decizia TAS din 10 august a venit după audieri în care partea română a propus inclusiv ca toate cele trei sportive, Ana Maria Bărbosu, Sabrina Voinea și Jordan Chiles (SUA) să primească medalia de bronz

Conform deciziei TAS, clasamentul primelor 5 locuri în finala olimpică la sol a fost

1. Rebeca Andrade (Brazilia);

2. Simone Biles (SUA);

3. Ana Maria Bărbosu (România);

4. Sabrina Voinea (România);

5. Jordan Chiles (SUA).

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG