Linkuri accesibilitate

Directorul Confederației Concordia: Comisia Europeană încearcă să prevină blocarea finanțării României. Guvernul nu are bani de urgențe


Directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, avertizează că, dacă Guvernul nu va face reformele administrativă și fiscală, și nu va reduce deficitul bugetar. Caz în care România riscă fie să rămână fără bani de salarii și pensii, fie să se împrumute la dobânzi de 15%.

Confederația Patronală Concordia avertizează că România riscă să ajungă la un deficit bugetar de 8% din produsul intern brut (PIB) la finalul anului 2024.

La one2one, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, Radu Burnete, atrage atenția că Guvernul a ajuns într-o situație limită: cheltuiește peste 90% dintre venituri pe salarii, pensii, servicii obligatorii, iar diferența pe investiții și cheltuieli neprevăzute.

Astfel, completează liderul organizației patronale care reprezintă interesele a 2.500 de companii din România, în caz de catastrofă sau altă urgență, Guvernul are zero spațiu de manevră, din punct de vedere financiar.

Radu Burnete adaugă în acest context că, deși Agenția Națională de Administrare Fiscală a încasat cu 50 de miliarde de lei mai mult din taxe și impozite în acest an, plusul nu a creat efecte pozitive în economie, pentru că și cheltuielile publice au crescut: cu 90 de miliarde de lei.

Directorul executiv al Confederației Patronale Concordia vorbește la Europa Liberă și despre raportul prezentat pe 9 septembrie de fostul președinte al Băncii Central Europene, Mario Draghi, privind nevoia reformării economiei Uniunii Europene.

Radu Burnete spune că firmele românești trebuie să inoveze, iar Guvernul ar trebui să se gândească de două ori înainte de a acorda facilități fiscale unor sectoare care nu aduc în economie inovație.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG