Linkuri accesibilitate

Autocar cu peste 70 de pasageri din Republica Moldova s-a ciocnit de un TIR. 22 de răniți, un copil în stare gravă


Imagine generică de la un accident pe un drum național.
Imagine generică de la un accident pe un drum național.

Planul roşu de intervenţie a fost activat în judeţul Brăila, după ce un autocar cu peste 70 de pasageri a fost implicat într-un accident între localităţile Însurăţei şi Bărăganu, transmite News. ro. Accidentul a avut loc vineri spre sâmbătă, imediat după miezul nopţii.

Douăzeci și două de persoane au fost rănite și transportate la spital. Printre ei se află și un copil, în stare gravă.

„În această noapte, 26 august a.c., în jurul orei 00.10, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe DE 584, între localitatea Bărăganul şi Însurăţei ar fi avut loc un accident rutier cu victime multiple. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care, din primele cercetări, au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cetăţean bulgar, în timp ce conducea un autocar cu care transporta 72 de persoane, cetăţeni din Republica Moldova, pe DE 584, dinspre Însurăţei către localitatea Bărăganul, ar fi lovit o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător”, a transmis IPJ Brăila.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi drugtest iar rezultatele sunt negative, după care a fost dus la spital pentru a-i recolta probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru de vătămare corporală din culpă.

La ora 00.40 a fost activat Planul rosu de intervenţie, la fata locului fiind mobilizate mai multe ambulanţe din Brăila, Galaţi si Ialomiţa, dar şi două autovehicule de transport multiplu pentru victime din Ialomiţa şi Galaţi, 18 fiind transportate la UPU Brăila şi două la UPU Slobozia/județul Ialomița.

Celelalte persoane au fost transportate la Căminul Cultural din Bărăganu, de unde au fost preluate de alt autocar.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG