Linkuri accesibilitate

MAE: Un român a murit în accidentul feroviar din Grecia


Imagine de la locul accidentului feroviar din Grecia. 2 martie 2023
Imagine de la locul accidentului feroviar din Grecia. 2 martie 2023

Ministerul român de Externe a transmis, sâmbătă, că un român se află printre victimele accidentului feroviar produs marți, 28 februarie, înainte de miezul nopții, la Tempi, în Grecia.

Cel puțin 57 de persoane au murit în urma ciocnirii dintre un tren cu circa 350 de pasageri și un marfar.

Incidentul s-a petrecut la ieșirea trenului de pasageri a ieșit dintr-un tunel. Primele patru vagoane au deraiat, iar primele două au luat foc și au fost „aproape complet distruse”, potrivit autorităților.

MAE precizează, sâmbătă, că autoritățile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate.

Accidentul a dus la declanșarea unor proteste al grupurilor de stânga din Grecia, iar sindicatele feroviare au organizat, joi, o grevă.

Vineri, circa 2.000 de persoane, majoritatea studenți, au protestat la Atena, față de eșecul guvernului de a reforma căile ferate și a spori securitatea transportului feroviar.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

    valican@rferl.org

XS
SM
MD
LG