Linkuri accesibilitate

Secțiile ATI Covid din spitalele românești sunt pline de zile la rând
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:54 0:00

Secțiile ATI Covid din spitalele românești au fost pline zile la rând.

Covid | 13 persoane sunt infectate cu tulpina Omicron

Numeroase țări reimpun restricții de teama consecințelor pe care le-ar putea avea răspândirea tulpinii Omicron a coronavirusului. Urmăriți LIVE blog-ul Europa Liberă dedicat crizei sanitare.

10:23 15.10.2021

La București, rata incidenței de infectare cu Covid a ajuns, vineri, la 15,83 cazuri la mia de locuitori, în creștere constantă de peste două săptămâni. Acum o săptămână aceasta era de 12,24, iar acum două săptămâni, în 1 octombrie, de 7,68.

Bucureștiul nu mai are de mai multă vreme locuri la terapie intensivă pentru pacienții Covid și înregistrează cele mai multe cazuri noi zilnice.

  • 3.119 cazuri noi – miercuri
  • 3.082 cazuri noi - joi

Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a propus, încă de miercuri, carantinarea. Miercuri, În București rata de incidența cumulată calculată la 14 zile era de 15,1 iar în județul Ilfov de 15,49. În Ilfov există localități cu rate de peste 20 de cazuri la mia de locuitori.

CNSU decide vineri cu privire la carantinare, dar soluția a fost deja respinsă, joi, într-o declarație, de premierul Florin Cîțu. Decizia depinde de același for, grupul tehnico-științific, care e eliminat și pragul de 6 cazuri la mia de locuitori pentru trecerea școlilor în sistem online.

10:13 15.10.2021

Proba scrisă a concursului pentru directorii de școală are loc vineri în București și în fiecare județ, „în condiții speciale, cu respectarea măsurilor sanitare". La concurs participă peste 9.000 de persoane. Un număr de 55 de candidaţi înscrişi la concurs nu participă la examenul programat vineri, din cauză că sunt fie infectaţi cu SARS-CoV-2, fie au avut contact direct cu pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19. Pentru ei se va organiza o sesiune specială pe 28 octombrie.

Potrivit datelor epidemiologice prezentate, miercuri, de Ministerul Educației, 16.316 elevi și preșcolari și 5.425 de angajați din școli erau infectați cu Covid.

10:08 15.10.2021

Un studiu realizat la Institutul Pasteur din Paris arată că trei dintre coronavirusurile din Laos sunt neobișnuite, în sensul că au la suprafață „un cârlig” foarte asemănător cu cel care îi permite lui SARS-CoV-2 să se agațe de celulele umane. Studiul a fost postat online luna trecută și încă nu a fost publicat într-o revistă științifică. Cercetătorii au descoperit că coronavirusurile de la liliecii din Laos sunt surprinzător de abile în infectarea celulelor umane, arătând că astfel de caracteristici mortale pot evolua într-adevăr în afara unui laborator, scrie The New York Times.

10:05 15.10.2021

Un studiu amplu publicat în PLOS Medicine sugerează că persoanele care iau statine sunt mai puțin susceptibile de a muri din cauza Covid, scrie The Guardian.

Statinele sunt medicamentele care scad colesterolul și pot reduce inflamația vaselor de sânge. Cercetătorii au asociat statinele cu un risc mai scăzut de a muri din cauza Covid. Cu toate acestea, experții au cerut prudență cu privire la rezultate și au subliniat că rezultatele nu au dovedit că statinele pot reduce ratele de deces.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG