Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, joi, în Bucureşti, de 15,67 de cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică.
În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 15,93. Acum o lună, pe 28 septembrie, aceasta a avut valoarea de 5,57, potrivit DSP.
Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie.
O echipă de medici și asistenți din Danemarca a ajuns în noaptea de miercuri spre joi în România. Specialiștii danezi vor lucra la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș.
Danemarca a trimis doi medici și cinci asistenti specializați în Terapie intensivă, însoțiți de ofiteri din cadrul DEMA, iar joi vor sosi în țară încă un medic și un asistent.
La 11 zile se va face schimbul cu o nouă echipă, astfel încât prezența specialiștilor din Danemarca va continua timp de trei săptămâni.
Echipa va lucra în cadrul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, permițând astfel creșterea capacității din cadrul secției de Terapie intensivă, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.
Un medic român trimis în Ungaria să coordoneze transferul românilor cu Covid povestește cum este organizat sistemul medical maghiar în privința pacienților, scrie News.ro.
Dr. Fabian Tunde arată că, deşi spitalul este unul pavilionar, nu a fost nevoită să iasă în curte pentru a ajunge în diferitele sectoare ale unităţii medicale. Medicul susține că echipa medicală de acolo a avut grijă în permanenţă ca rudele pacienţilor români să primească în timp real informaţii despre starea acestora.
De asemenea, medicul spune că mulţi dintre pacienţii transferaţi din Arad au ajuns la Szeged cu afectare pulmonară gravă, iar în afară de o pacientă intubată, toţi pacienţii erau nevaccinaţi. „M-au întrebat de ce nu s-au vaccinat, nu am ştiut ce să răspund, am zis că şi la noi au avut acces la vaccin de foarte mult timp”, a spus medicul.
Novavax a finalizat procesul de depunere a cererii pentru autorizarea vaccinului său pentru Covid-19 în Marea Britanie, transmite Reuters.
Cererea se bazează pe datele dintr-un studiu în fază avansată care a implicat 15.000 de voluntari din Marea Britanie, potrivit cărora vaccinul experimental a avut o eficacitate de 96,4% împotriva tulpinii originale de coronavirus.
Solicitarea include, de asemenea, date dintr-un studiu în fază avansată cu 30.000 de persoane participante, în Statele Unite şi Mexic, care arată că vaccinul, NVX-CoV2373, a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe de boală şi o eficacitate generală de 90,4%.