Linkuri accesibilitate

La Iohannis n-a ajuns niciuna din scrisorile copiilor prezentate de Firea


Romania - Gabriela Firea, mayor of Bucharest, July 28

Scrisorile despre dublarea alocațiilor nu au ajuns la destinatar, a transmis marți Administrația Prezidențială unei solicitări a Digi24, șeful statului neprimind niciuna din scrisorile pe care primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, le-a prezentat ca fiind scrise de copiii care cer dublarea alocațiilor și care ar fi fost trimise șefului statului.

„Până în prezent, la Administrația Prezidențială nu au fost primite scrisorile menționate în solicitarea dumneavoastră”, a răspuns departamentul de comunicare de la Palatul Cotroceni după o solicitare a Digi24.

Întrebată cum au ajuns aceste scrisori la sediul PSD, deși ar fi destinate lui Klaus Iohannis, Gabriela Firea a răspuns că „au fost primite de colegii noștri senatori și deputați la grupurile parlamentare. Le-au primit în copie”.

Într-o conferință de presă organizată la sediul PSD, Firea a prezentat zeci de scrisori pe care PSD le-ar fi primit de la copii care cer președintelui Iohannis să le mărească alocațiile.

Primarul general al Capitalei a susținut că „mărirea nu acoperă nici scumpirea la fructe” și a cerut Guvernului să-și prioritizeze cheltuielile.

„În loc de dublarea alocațiilor pentru toți copiii din România, am ascultat declarații din partea Guvernului și anume că alocațiile vor fi majorate cu doar 15%. Considerăm că este o lipsă de respect pentru copiii din România, o lipsă de respect față de familiile din România și că cei 23 de lei în plus la alocație nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume care au avut loc în această perioadă de pandemie. (...)

Ni se spune de fiecare dată că nu sunt bani. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielile. Dacă este vorba să vorbim în termeni bugetari, cred că niciodată nu vor fi bani suficienți pentru toate domeniile de activitate, dar asta este treaba și responsabilitatea Guvernului: să prioritizeze toate cheltuielile. (...) Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor copiilor de către Guvern”, a mai spus Firea.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. a declarat luni că, în opinia sa, legea care prevede dublarea alocațiilor pentru copii este una populistă și neconstituțională, care a fost aprobată după ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 și trecută prin Parlament fără sursă de finanțare.

„Legea o vom aplica și vom crește alocațiile începând cu 1 august. Procentul de creștere va fi prezentat de premier, este în avizare proiectul de lege și va fi prezentat în următoarea ședință de Guvern. (…) Va fi în jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o altă creștere a alocațiilor. Nu ne oprim aici”, a spus Cîțu într-o emisiune la Realitatea Plus.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG