Linkuri accesibilitate

Atac cu explozibili asupra unui liceu teologic de lângă Moscova


O fotografie pusă la dispoziție de anchetatorii ruși cu clădirea liceului ortodox de lângă Moscova în care un absolvent a detonat luni explozibili
O fotografie pusă la dispoziție de anchetatorii ruși cu clădirea liceului ortodox de lângă Moscova în care un absolvent a detonat luni explozibili

Un tânăr de 18 ani absolvent al unei școli de teologie de lângă Moscova a detonat un dispozitiv exploziv în interiorul clădirii, rănindu-se pe el și alți 11 adolescenți.

Reprezentanții poliției din regiunea Moscovei au declarat că Vladislav Strujenkov, angajat la o mănăstire din orașul Serpuhov, a detonat dispozitivul exploziv luni, 13 octombrie, la intrarea în liceul ortodox de pe terenul mănăstirii.

Autoritățile din Serpukhov au spus că atacatorul și-a pierdut un picior iar un adolescent care a fost rănit în timpul exploziei rămâne internat în spital, în timp ce toți ceilalți au fost externați după ce au fost examinați și au primit asistență medicală.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigație, Olga Vrady, a declarat că anchetatorii nu au putut în prezent să interogheze suspectul, care se află în stare foarte gravă în spital, în timp ce medicii „luptă pentru a-i salva viața”.

Potrivit lui Vrady, anchetatorii au percheziționat apartamentul suspectului și au confiscat articole și substanțe care „vor fi evaluate de experți”, iar în prezent îi interoghează rudele și prietenii, precum și personalul liceului.

Struzhenkov este acuzat de „tentativă de omor” și „deținere ilegală de substanțe explozive”.

O sursă apropiată forțelor de ordine a declarat pentru Interfax că, potrivit investigațiilor preliminare, atacatorul ar fi fost agresat pe când era elev al instituției.

XS
SM
MD
LG