Linkuri accesibilitate

Adriana Nica, demisă oficial din poziția de manager al Spitalului Universitar


Adriana Nica

Ministerul Sănătății a anunțat marți demiterea oficială a Adrianei Nica din poziția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București. Medicul era deja suspendat de la conducerea unității din 22 martie pentru că nu a luat măsurile necesare evitării unui focar de coronavirus în spital.

Conducerea Ministerului Sănătății a luat act și a analizat propunerea Consiliului de administrație al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) formulată în baza referatelor de control ale Direcției Control și Integritate din cadrul ministerului din data de 21.03.2020, respectiv 21.04.2020.

În acest context, conducerea MS a aprobat încetarea contractului de management al doamnei dr Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020", a transmis Ministerului Sănătăţii.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Cătălin Cârstoiu a fost numit începând de marți în funcţia de manager interimar al unităţii medicale pentru o perioadă de 6 luni.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii sublinează că doctorul Cârstoiu a asigurat conducerea unităţii sanitare încă de la data suspendării contractului managerului Adriana Nica.

Doctorul Cârstoiu are 46 de ani şi este din Piteşti. El a mai fost şef al SUUB în perioada 2009-2016. A demisionat în 2016, după ce a fost ales decan al Facultăţii de Medicină „Carol Davila”.

Nota întocmită de Corpul de Control arată că în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 „​în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, preciza ministerul într-un comunicat de presă.

Cel puțin 40 de cadre medicale și 120 de pacienți au fost infectați cu noul coronavirus în Spitalul Universitar.

Spitalul Universitar este unul dintre cele mai mari spitale de urgență din București. Nu doar ministrul Costache a trimis Corpul de control la Spitalul Universitar, ci și și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea în august 2018, dar rezultatele nu au fost făcute niciodată publice.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG