Linkuri accesibilitate

Ucraina primește aproape 3 milioane de doze de vaccin Covid dintr-un fond al Națiunilor Unite


Ucrainienii au protestat în număr mare împotriva vaccinării Covid
Ucrainienii au protestat în număr mare împotriva vaccinării Covid

Ucraina a primit aproape 3 milioane de doze de vaccin COVID-19 de la Moderna printr-un fond ONU, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri în țară.

UNICEF, cunoscut și ca Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, a livrat medicamentul antivirus pe 7 noiembrie. Livrările fac parte dintr-un program ONU menit să ajute la stoparea răspândirii virusului în țările care nu au resurse financiare pentru a le cumpăra.

Ucraina a primit acum peste 7,4 milioane de doze gratuite în cadrul programului ONU.

Livrările vin în timp ce țara se confruntă cu cel mai grav val al pandemiei.

Ucraina a înregistrat peste 17.000 de noi cazuri de coronavirus pe 7 noiembrie, mai mult decât dublu față de acum doar două luni. Peste 440 au murit în ultimele 24 de ore, ducând numărul deceselor cauzate de virus la peste 72.000. Ucraina a impus din nou restricții în mai multe orașe, inclusiv în capitală, Kiev, pe fondul ultimului val.

  • 16x9 Image

    Oana Despa

    A lucrat mai bine de 20 de ani în televiziune unde a fost reporter specializat pe domeniul Justiției sau a condus secții de Investigații. A produs una dintre emisiunile de impact despre devalizarea României după 1989 - România furată. În prezent este pasionată de alfabetizare media și combaterea dezinformării.

XS
SM
MD
LG