Linkuri accesibilitate

Al doilea pacient decedat a fost internat 4 zile la Spitalul Universitar fără să fie testat de COVID 19


Coronavirus- reprezentare grafică

Cel de-al doilea pacient decedat duminică de coronavirus a fost internat timp de patru zile la Spitalul Universitar din București fără să fie testat, deși prezenta febră și tuse. Bărbatul în vârstă de 74 de ani s-a prezentat singur la spital, dar a fost testat de abia după patru zile și a ieșit pozitiv, moment în care în care a fost transferat la Spitalul Victor Babeș, relatează HotNews.ro citând surse medicale.

Pacientul suferea și de o boală cronică și se afla în programul de dializă.

Nu se știe în acest moment cum s-a infectat cu coronavirus pacientul din București care a murit duminică. Ancheta epidemiologică este în curs, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Acesta este unul dintre motivele care au dus la demiterea a managerului Spitalului Universitar, Adriana Nica. Decizia a fost luată duminică dimineața de ministrul Sănătății Victor Costache. "În aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical", a anunțat Ministerul Sănătății.

"Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al MS care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical. De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus", a anunțat Ministerul Sănătății.

Tot duminică a mai decedat un alt pacient, în vârstă de 74 de ani din București, confirmat cu COVID-19 pe 18 martie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Filiași și transferat în aceeași dată la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). El se întorsese din Franța pe data de 6 martie.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până duminică, 22 martie, în România s-au înregistrat 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19, o creștere de 66 de noi cazuri în 24 de ore.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

VIDEO | Angajatii CFR protestează la Ministerul Transporturilor
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:32 0:00
XS
SM
MD
LG