Linkuri accesibilitate

Al doilea român infectat cu coronavirus pe nava Diamond Princess


Nava de croazieră Diamond Princess este în carantină de două săptămâni într-un port din Japonia
Nava de croazieră Diamond Princess este în carantină de două săptămâni într-un port din Japonia

Ministerul de Externe a precizat că la un al doilea român aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess, acostată în Japonia, a fost confirmată infectarea cu coronavirus, primul caz fiind semnalat pe 13 februarie.

MAE susține, în comunicatul de presă transmis miercuri, că cetățeanul român este membru al echipajului și a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo.

Potrivit MAE, cetățeanul român a transmis că „se simte bine și nu manifestă simptome''. MAE nu a oferit alte detalii.

În acest moment, toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale și sunt așteptate rezultatele finale.

Nava de croazieră Diamond Princess a intrat în carantină pe 3 februarie, când a fost semnalat primul caz de coronavirus. Pe navă se aflau aproximativ 3.700 de persoane și, până în prezent, au fost confirmate 540 de cazuri de coronavirus.

Sute de persoane au început să părăsească, miercuri, nava de croazieră, care este acostată în portul Yokohama, în apropiere de Tokyo, punând capăt unui calvar de două săptămâni, în timp ce autoritățile japoneze sunt criticate pentru modul în care au gestionat focarul de coronavirus, transmite Reuters.

Doar pasagerii ale căror teste sunt negative și nu prezintă simptome au voie să părăsească nava. Cei care au un rezultat negativ la teste, dar au stat în cabină cu persoane infectate, mai rămân la bord, au decis autoritățile japoneze.

XS
SM
MD
LG