Linkuri accesibilitate

Al optulea deces din cauza infectării cu coronavirus


Coronavirus- reprezentare grafică
Coronavirus- reprezentare grafică

Bilanțul deceselor din cauza infectării cu coronavirus a ajuns, marți dimineață, la 8.

Autoritățile au anunțat decesul unui bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.03.2020.

Pacientul a sosit pe data de 07.03.2020 din Italia împreună cu fiica sa, care se află în acest test moment în autoizolare. Pacientul a fost internat pe data de 19.03.2020 la SCBI Craiova cu insuficiență respiratorie, fiind internat pe sectia ATI a spitalului.

Bărbatul suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

În România, luni, au fost înregistrate alte patru decese.

  • Un bărbat de 65 ani, care era internat la Spitalul Universitar București, confirmat pozitiv pe 21 martie. Pacientul necesita dializă și a fost contact de salon cu un alt pacient dializat confirmat cu COVID 19 pe 20 martie și care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș unde a decedat.
  • Un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat pe 20 martie în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat la Terapie Intensivă. Bărbatul a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus luni.
  • Un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe 23 martie, internat la Spitalul Județean Suceava din 2 martie. El fusese internat în secția de cardiologie unde, cel mai probabil, a fost contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
  • O femeie de 72 de ani, tot din Suceava, internată din 21 martie în spitalul județean din Suceava cu diabet și boli cardiovasculare, fără context epidemiologic, fără istoric de călătorie, fără să fi intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

De altfel, spitalul de Urgență din Suceava a fost închis după decesul celor doi pacienți și diagnosticarea cu coronavirus a 52 de cadre medicale. Toți medicii din spital vor intra în izolare.

Duminică au înregistrate primele trei decese din cauza infectării cu coronavirus în România.

Luni, autoritățile române au confirmat 143 de cazuri noi, ridicând numărul total la 576, dintre care 15 pacienți internați la terapie intensivă, șapte în stare gravă.

Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate.

XS
SM
MD
LG