Linkuri accesibilitate

Al patrulea caz de coronavirus a fost confirmat la Timișoara


Al patrulea caz de infecție cu coronavirus din România a fost confirmat marți la Timișoara. Este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a călătorit în același avion cu femeia din Timișoara diagnosticată săptămâna trecută cu infecție cu coronavirus.

Bărbatul de 47 de ani din Timișoara a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Mai exact, bărbatul a călătorit în același avion cu femeia în vârstă de 38 de ani, în partea dreaptă a acesteia, pe data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.​

Bărbatul va fi tratat la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a precizat Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic și afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte 2 familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare, adaugă sursa citată.

Autoritățile din județul Timiș urmează să facă declarații pe această temă la ora 14:30.

Primul român confirmat cu coronavirus în urmă cu o săptămână, un tânăr din județul Gorj, era doar purtător al virusului și a ieșit negativ la ultimele două teste (nu mai are coronavirus), el urmând să fie externat de la Institutul Matei Balș din București.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG