Linkuri accesibilitate

Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.
Nicușor Dan în timpul discursului de după anunțarea exit-pollurilor pentru Primăria Capitalei.

Alegeri 2024. Primăria Capitalei: Nicușor Dan-44%, Gabriela Firea-25%. PSD/PNL-54% la europene. Popularii Europeni, pe primul loc în PE

Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare, iar primarul general Nicușor Dan a câștigat alegerile locale la București - acestea sunt principalele rezultate ale alegerilor din 9 iunie 2024.

De ce este ziua de astăzi atât de importantă

10:09 9.6.2024

Votul la europarlamentare în R.Moldova - 52 de secții deschise

Zeci de mii de cetățeni moldoveni care dețin și cetățenia română sau a altei țări din Uniunea Europeană sunt așteptați la urne pe 9 iunie, la alegerile pentru Parlamentul European, inclusiv la 52 de secții de votare deschise de România în Republica Moldova.

Dacă vă aflați în R.Moldova, puteți găsi adresele secțiilor de votare AICI.

09:53 9.6.2024

Alegătorii din Galați și Sibiu au primit două buletine pentru locale, unul ascuns în celălalt

În mai multe secții de votare din municipiul și județul Galați, alegătorii au primit la prima oră buletine duble de vot pentru alegerile locale.

„Toate buletinele erau dublate, adică: un buletin cu ștampila de control a secției de votare pe ultima pagină, iar în interior încă un buletin de vot. Le-am sesizat celor din secția de votare, mi s-a spus să stau liniștit, nici ei nu știau, au început să verifice buletinele, toate erau dublate”, a declarat Petrică Banciog, un candidat la Consiliul Județean Galați, pentru Europa Liberă.

Aceeași situație s-a întâmplat și în cazul soției sale, care îl însoțea în secția de votare.

Reprezentanții Biroului Electoral al Județului Galați confirmă că au existat astfel de incidente.

„Au fost mai multe cazuri semnalate, ni s-au indicat patru sau cinci secții de votare, au fost contactați președinții secțiilor respective de votare și în două din cele cinci cazuri semnalate președinții au zis că există posibilitatea să se fi întâmplat așa ceva. Le-am spus că, dacă au astfel de suspiciuni, să cheme poliția să ia legătura cu membrii secțiilor de votare care au înmânat astfel de buletine de vot”, a declarat pentru Europa Liberă Andi Mihalache, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral al Județului Galați.

De asemenea, duminică dimineață, la secțai 266 din Cristian, județul Sibiu, un alegător a primit mai multe buletine de vot pentru alegerea primarului. Procesul de vot a fost suspendat temporar.

„Vă informăm că la secţia de votare nr. 266 din localitatea Cristian a fost suspendat procesul electoral întrucât s-a produs o eroare la înmânarea buletinelor de vot (s-au acordat mai multe Buletine pentru primar unui cetăţean)”, a transmis BEJ Sibiu.

09:39 9.6.2024

Prezența la vot a românilor din diaspora (număr votanți)

09:34 9.6.2024

Președintele Klaus Iohannis a votat în București

Președintele Klaus Iohannis a declarat la secția de la Liceul Jean Monnet (București) că e o zi în care îi alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim și care ne reprezintă în PE. „Eu am votat și vă invit pe toți să poftiți la vot. Este extrem de important”, a spus președintele.

Actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat duminică la ieșirea din secția de votare din Capitală că a votat „împotriva mafiei imobiliare”.

„Am votat pentru onestitate în viaţa publică, am votat pentru realism în viaţa publică pentru că este important ca oamenii politici să spună pe unde suntem şi ce putem realist să facem şi am votat împotriva mafiei imobiliare. Vreau să îndemn oamenii să iasă la vot pentru că e un moment în care ei decid direcţia în noi o să mergem”, a declarat Nicuşor Dan la ieşirea din secţia de votare, potrivit News.ro.

Europarlamentarul Dacian Cioloş (REPER) a votat la Zalău.

„Am votat în dimineaţa asta pentru oameni competenţi, pentru oameni integri, pentru oameni muncitori, atât pentru alegerile locale, cât şi pentru europarlamentare”, a spus fondatorul REPER.

Tot în prima parte a dimineții au votat premierul Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, președintele PNL. Detalii aici.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG